Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

20 de des. 2009

CRÒNICA, JUDICI A L'AUDIÈNCIA NACIONAL CONTRA ARENAS

NI UNA SOLA PROVA per incriminar ARENAS en els GRAPO

Una militant dels GRAPO diu covard, penedit i col.laborador a l'ex integrant Silva Sande durant el judici-farsa a l'Audiència Nacional

Jutjaven a Manuel Pérez Martínez, "Camarada Arenas" i a dos membres dels GRAPO per posar dos artefactes en instal • lacions de comunicacions.


La militant dels GRAPO María Victoria Gómez Méndez va increpar al seu ex company d'organització Fernando Silva Sande durant un judici-farsa desenvolupat durant aquest matí a l'Audiència Nacional, on es jutjava a tots dos per la seva participació en la col.locació de dos artefactes explosius en dues instal.lacions de comunicació, a les localitats madrilenyes d'Arganda del Rey i Valdilecha.

"Quin covard ets, reconeix les teves responsabilitats, covard penedit!", Va dir Gómez durant la declaració de Silva Sande. Al Secretari General del Partit Comunista d'Espanya (reconstituït), Manuel Pérez Martínez, "Camarada Arenas ', també li han acusat dels fets, de nou per l'aberració jurídica d'" omissió del delicte ".

Silva Sande va ser expulsat dels GRAPO després de la seva detenció a França el 2.000, després de considerar aquesta organització armada que no complia amb les seves responsabilitats i patia de total indisciplina.

Els dos militants dels GRAPO (Victoria Gómez i Xurxo García Vidal) s'enfronten a una petició fiscal de pena de set anys de presó per "la comissió d'un delicte continuat de danys terroristes". Els fets dels quals se'ls acusa es remunten al 12 d'abril de 1998, quan una trucada telefònica realitzada al diari 'El País' alertava de la col.locació de «dos artefactes explosius" en un repetidor de televisió en Valdilecha i un altre en una emissora de ràdio militar a Arganda del Rey.
Les deflagracions van causar danys per valor de 2.766 € en el cas de l'explosió a la xarxa d'antenes de Ràdio Nacional d'Espanya a Arganda i 60.101 €, en el del repetidor de l'Exèrcit de l'Aire en Valdilecha.

ELS GRAPO RECONEIXEN L' AUTORIA

Durant la vista oral el militant dels GRAPO Xurxo García Vidal va reconèixer haver col.locat en solitari dos artefactes. Va reiterar en diverses ocasions que ningú li va ordenar portar a terme l'acció i que ell mateix es va ocupar de les tasques prèvies d'informació. La seva versió va ser suport per Gómez, que va assegurar que els comandaments operatius gaudeixen d'autonomia en la presa de decisions.

El penedit Silva Sande es va mostrar molt crític durant tota la seva declaració insultant, que va ser seguida amb creixent indignació pels nombrosos familiars, amics i solidaris de la resta d'acusats presents en el judici. Ha qualificat de "terroristes" als GRAPO, afirmant: "no sóc innocent, perquè he estat prou gilipolles per militar a una organització terrorista".

Segons defensa el fiscal, els dos artefactes van ser col locats per Jorge García Vidal, sota les ordres dels altres tres processats, que es trobaven instal.lats a París, en la clandestinitat. El Camarada Arenas ', Silva Sande i Gómez Méndez van ser detinguts a París el novembre de 2000 i lliurats a les autoritats espanyoles a la primavera de 2006. En els registres realitzats en els seus domicilis es va trobar diversa documentació referent als GRAPO i als seus actes terroristes, així com detonadors i cronòmetres. Gran mentida, ja que a casa de Manuel Pérez Martínez, camarada Arenas, no es va trobar res de tot això esmentat, segons el mateix sumari.


Per la seva banda, Manuel Pérez, que era en aquell moment dirigent del PCE (r), ha negat la seva implicació en els fets, insistint en que el Partit no estava vinculat amb la "lluita armada" duta a terme pels GRAPO encara que hi hagi una "identificació ideològica" entre les organitzacions antifeixistes. Al secretari general del PCE (r) li demanen també 7 anys de presó, encara que saben perfectament que Arenas mai ha practicat la lluita armada.

L'advocat de la defensa, Juan Manuel Olarieta, ha dit literalment: "Ens trobem amb un sumari de 7.000 folis, en què no arriben a 100 els que parlen de fets concrets a jutjar. Els altres restants són elucubracions d'organitzacions possibles, organigrames ... Després de llegir-los, encara no em queda clar què té a veure Manuel Pérez Martínez amb aquestes explosions?. En 30 anys d'investigacions policials encara no ha aportat una sola prova real sobre la relació orgànica entre les dues organitzacions ".

A preguntes del penedit Silva Sande, aquest cop i un altre només li contestava amb l'afegitó "No recordo això, ni l'altra, ni l'altra". Però, el que aquest amnèsic si aconsegueix recordar perfectament, i ho ha dit en diverses ocasions és "Jo no recordo la meva participació en aquests fets, però Arenas donava les ordres a tots". En fi, sense més comentaris.

fonts: Socors Roig Internacional


3 desembre 2009