Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

25 de des. 2009

EN DEFENSA I PER LA LLIBERTAT DE L'ANARQUISTA TAMARA


Ens fem ressó del comunicat emés per CRUZ NEGRA ANARQUISTA  respecte la detenció de la jove anarquista Tamara,el passat 15 de desembre, a Getafe (Madrid).

COMUNICAT DE CRUZ NEGRA ANARQUISTA

Una vegada més els mitjans ens han fet coneixedors avui de la detenció a Getafe d'una companya anarquista. I una vegada més els mitjans menteixen desvergonyidament amb una clara intenció criminalitzadora que aquí volem denunciar.

Venint d'on ve, no ens mereix cap credibilitat el que s'afirma que la companya ha estat la responsable de l'enviament d'un paquet bomba al departament de presons de la Generalitat de Catalunya el passat mes d'octubre. No ens ho creiem, però que tampoc no se'ns malinterpreti. Ella, igual que tota companya represaliada per l'Estat, té el nostre incondicional suport tant si és la persona responsable dels fets de què se l'acusa com si no. Senzillament no entrem en aquest tipus de consideracions.

Partim llavors d'un molt seriós dubte que la seva autoria en els fets que se l'acusa sigui certa, un dubte profund que adquireix consistència a les hores en que estem escrivint aquest text, quan des de fonts de la seva defensa, hem sabut que les dependències policials en les quals es troba detinguda són la caserna de la GC de Arroyo Molino, on demà al matí està previst que se li prengui declaració. No s'esgota per tant el temps de la detenció, ni se li ha aplicat legislació especial alguna, el que amb totes les reserves pertinents degut al confusa que encara és la situació, ens porta a pensar que no existeix una base sòlida per a l'acusació .

Això no impedeix que els mitjans encara segueixin parlant de la companya com d'"una dirigent de la CNA". Qualificar-la de dirigent simplement els defineix: són incapaços de concebre que en el món pugui existir una cosa que no es regeixi per una relació jeràrquica. Dir que està integrada en l'estructura de CNA és completament fals. Això també defineix el paper que juguen els mitjans.

Anem a aclarir el sentit d'aquesta mentida. Quan els cossos policials intenten concretar una acusació, igual que la fiscalia, intenten portar sempre al seu grau extrem. Un grau que quan es tracta d'un assumpte de naturalesa política, no és altre que tractar de tancar una acusació de  "pertinença a banda armada". Aquesta figura penal, per formalitzar, precisa poder vincular a la persona amb una organització que, d' acord a la normativa internacional compartida, tingui una sèrie de requisits com ara permanència en el temps, reivindicacions conegudes, etc. El que ha donat lloc a que en algunes ocasions hagin aparegut sigles d'organitzacions inexistents, o que en altres, com ara, es vinculi a la persona amb alguna existent, encara que no reuneixi tots els supòsits tipificats. En definitiva, del que es tracta és de solucionar un problema tècnic per a magnificar l'acusació i en aquesta ocasió, una vegada més, els mitjans han vingut a mostrar-se com els lacais que són al servei de la repressió.

Tota la nostra solidaritat envers la companya detinguda i el nostre desig que demà puguem tenir de nou entre nosaltres. Tot el nostre menyspreu cap a qui tramen mentides com la denunciada, amb la clara intenció de destrossar la vida d'una persona i encara més enllà d'això, aquest és el fi últim de la repressió, tractar de dissoldre tot el teixit social que es mostra antagònic a les paraules i els fets.

SALUT i anarquia.

Federació de Grups de CNA Península Ibèrica

Nota de redació: el passat 17 de desembre, la jove Tamara va ingressar a la presó de Wad-Ras (Barcelona). La seva direcció és:

Tamara Hernández Heras

C.P. de Dones de Barcelona
Crta. Doctor Trueta 76-98
Barcelona 08005