Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

20 de des. 2009

"NO HI SOM TOTES". INICI DE CAMPANYA PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS I PRESES POLÍTIQUESSolidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) comença aquest mes de desembre una campanya per visibilitzar la situació que viuen els presos i preses polítiques i denunciar les maneres i els motius pels quals van ser empresonats.
La campanya "No hi som totes" treballarà durant els mesos de desembre i de gener diferents aspectes de la lluita per la llibertat de les persones preses per motius polítics:

•L'abolició de l'Audiència Nacional ja que és un tribunal polític que es s'utilitza per a reprimir a la dissidència, que va néixer a la dictadura quan es deia Tribunal de Orden Público(TOP) i que empara les pràctiques de tortura utilitzades per la policia.

•La derogació de la legislació antiterrorista, ja que vulnera els drets elementals de les persones detingudes i s'aplica sistemàticament a base de tortures físiques i psicològiques.

•La fi de l'aïllament dins la presó i la supressió del règim FIES o DERT, ja que atempten contra els drets de les persones preses polítiques ja que les sotmeten a un control estricte i diferenciat de la resta amb moltes més privacions(reducció de visites, trucades i cartes, tancament a cel·la casi totes les hores del dia,....)

•La fi de la dispersió com a mesura completament il·legal ja que totes les persones preses ho han d'estar el més a prop possible del seu entorn social i familiar. De forma intencionada això no s'aplica i la repressió s'encamina cap al pres que es troba més aïllat i també cap a familiars i persones solidàries que cada vegada han de fer desplaçaments més llargs per poder fer les visites amb el desgast físic i econòmic que comporta, a part del perill dels accidents de tràfic a les carreteres.

•La fi de la criminalització i persecució política i judicial de la dissidència i dels moviments socials i que s'aturi l'us de la presó i els judicis polítics com mètode de càstig.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa és un col·lectiu que va néixer de la comissió antirepressiva de l'Assemblea d'Okupes de Terrassa l'any 96-97. Al 2001, amb la detenció dels companys terrassencs Zígor i Laura, ens vam formar com a col·lectiu i des de llavors, conjuntament amb Rescat, no hem deixat mai de lluitar per la llibertat dels nostres companys i de la resta de persones preses.
S' ha triat com a data per finalitzar la campanya "No hi som totes" el divendres 22 de gener, que és el dia que en Zígor i en Diego van ser empresonats ja farà nou anys, i que com cada any, des de Terrassa s'encarreguen de recordar i denunciar. Enguany aquesta concentració tindrà més bon sabor degut a que serà l'últim dia que els nostres companys passen a la presó ja que hauran complert fins l'últim dia la seva sentència. I el fet que, tant ells a dins com molts solidaris a fora, s'han mantingut ferms i compromesos amb les conviccions antifeixistes i resistents que animem a continuar lluitant ,encara amb més força, fins que tots i totes les preses estiguin al carrer.
Informació: SAT/Kaos

Els actes de la campanya dels quals Solidaritat Antirepressiva de Terrassa crida, convida i anima a participar són els següents:

-Dijous 10 desembre a les 12h. Presentació de la campanya "NO HI SOM TOTES".
Roda de premsa davant l'Ajuntament de Terrassa.

-Divendres 18 desembre a les 20h.
Marxes de torxes a Terrassa davant l'ajuntament.


-Dissabte 19 desembre 19h.
Marxes de torxes a Barcelona organitzada per Rescat a la Rambla-Canaletes


-Dissabte 16 gener a les 18:30h.
Acte a Biblioteca Central de Terrassa.


-Divendres 22 de Gener a les 20h. davant l'ajuntament de Terrassa.
Concentracions per l'empresonament d'en Zígor i d'en Diego