Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

21 de gen. 2010

Crònica del judici al "Camarada Arenas" i al PCE (r) per l'assalt dels GRAPO a un furgó blindat a Vigo, al maig de 2000

reproduïm crònica dels corresponsals de SRI a Madrid, publicada al web de SRI-Estat Espanyol (PRES.O.S.) on trobareu més informació sobre el judici iniciat el passat 18 de gener. http://www.presos.org.es/
Com ficar amb calçador cent elefants en un 600

Aquest vell acudit s'ha tornat a veure complert literalment aquests tres dies passats per part de l'Audiència Nacional i la Guàrdia Civil (que de civil només té el nom) contra el PCE (r), en el seu intent per relacionar-lo amb les accions dels GRAPO.

Es jutja als dirigents del PCE (r) José Luis Elipe López-ara en llibertat condicional-i Manuel Pérez Martínez "Camarada Arenas", per la seva impossible relació amb una acció armada dels GRAPO, per la qual es jutja als militants dels GRAPO Marcos Martín Ponce, Israel Torralba Blanco i Mónica Refoxos Pérez.

A més, en la tramoia es jutja al col.laborador i confident policial Fernando Silva Sande-expulsat dels GRAPO fa 8 anys públicament-i l'exmilitant Esther González, que va abandonar els GRAPO després de la seva agressió sexual.

El dilluns 18 es va dedicar a diverses declaracions interessants:

Marcos Martín Ponce, en nom dels GRAPO, va reivindicar la seva participació personal en els fets al costat d'altres militants jutjats i va acusar Silva Sande de ser l'autor material de la mort dels dos vigilants morts en l'assalt al furgó blindat, perpetrat a Vigo el 8 de maig de 2000. Va dir literalment que Silva s'havia convertit i cregut en un "cowboy, i li vam haver de parar, sinó hauria executat també al tercer guarda jurat".

Al cap de pocs mesos, Silva va ser expulsat dels GRAPO, segons el comunicat públic d'expulsió, “convertint-se en un vividor amb els fons de l'organització, un tirà en les seves decisions que com a responsable del Comandament Central i dirigent antic li corresponien prendre i un indesitjable en les seves relacions personals”. Havia abusat sexualment d'una companya.

Continuem. Així mateix, Marcos Martín Ponce i altres acusats, militants dels GRAPO, van negar cap participació i implicació d' Arenas i Elipe -o de cap estructura del PCE (r) - ni en aquesta ni en cap altra acció armada dels GRAPO.

La declaració de Silva va ser pur teatre. Torna a la seva famosa amnèsia ja recollida en altres judicis. Assegut a la sala del tribunal, al costat dels jutges, no a la peixera de vidre, no recorda la seva participació en els fets, però sí que totes les decisions les prenia Manuel Pérez Martínez "Camarada Arenas". El dia de l'acció armada de Vigo, creu recordar que es trobava a París. Sí va recordar clarament, però, que "Arenas ordenava i planificava totes les accions dels GRAPO".

Es fa públic que aquell matí, un Guàrdia Civil va amenaçar Arenas en els mateixos calabossos de l'Audiència Nacional, i el benemèrit és tret de les dependències per la pròpia Policia Nacional. Aquesta, complint la seva obligació, hauria d'obrir una investigació i denúncia sobre tan greu vulneració i sobre amenaces a un pres.

Del dimarts 19 no mereix remarcar res, ja que es va dedicar en exclussiva a proves pericials.

El dimecres 20 prometia. De moment, 30 familiars i solidaris s'asseien com a públic a la sala del judici. En els dies anteriors havien entrat uns quants menys. Als jutjats de la peixera se'ls notava més animats, estaven veient a través d'un vidre insonor a familiars o amics que no veien fa molts anys.

Se suposava que aquest dimecres 20 havia d'acabar el judici, però el matí i la tarda van oferir moltes sorpreses. A les 11 del matí, s'inicia la sessió amb una altra hora d'avorrides proves pericials, basades en les definicions i característiques de les armes emprades, munició, explosius, cotxes ... Per cert, o bé per error o bé per mala interpretació, un dels policies va dir literalment que els GRAPO van emprar “tèrmit”.

Miri el lector a internet. El tèrmit és un potentíssim explosiu, d'ús molt restringit. Nota per als advocats de la defensa, ja que aquest error, de veritat, no creiem sigui ben intencionat.

Van acabar per part dels policies nacionals la compareixença de tantes hores de declaració de proves pericials. Ara li tocava el torn al servei d'intel ligència de la Guàrdia Civil. El que se suposava havia de ser una mera continuació de proves científiques i pericials, es va convertir en la notícia del matí .. No portaven ni dos minuts testificant sota jurament, quan ja va sortir que l'acció armada "la va realitzar el PCE (r)-GRAPO". El minut següent el van dedicar a intentar incriminar Manuel Pérez Martínez a través d'un organigrama impossible, i la premsa burgesa d' avui dijous assenyala que les proves pericials i d'intel ligència de la Guàrdia Civil demostren que Arenas és el "Caudillo dels GRAPO" ( sic), i que totes i cadascuna de les decisions en els GRAPO les dirigeix personalment ell.

Però la defensa va passar a l'atac a través dels advocats dels presos polítics. El que es diuen proves científiques no ho són, ja que són opinions interessades camuflades en criminalitzacions demostradament inexistents i proves acientífiques.

Abans, amb una inusitada pressa del senyor jutge ( "tinc assumptes molt importants que fer avui" deia l'altaveu des d'on la premsa -uns 7 mitjans-, mitja dotzena de policies camuflats al costat dels familiars i solidaris però amb pistoles i la resta de públic sentíem una mica sorpresos les seves paraules), primer es va prendre un descans de mitja hora i després es va reprendre a les 6 i quart de la tarda.

Ara la ràfega de bombes les tenia preparades l'advocada del penedit, confident i fals acusador Fernando Silva Sande, i per tant, ens preguntem, si no també del Ministeri de l'Interior. "No hi ha el 100% de seguretat que el meu client participés realment en els fets". Fins aquí el normal en la tasca d'advocacia, suposem. Però, de sobte, després de fondre's en elogis a la tasca de la fiscal, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, diu-recordem que és una advocada de defensa jurídica, no una fiscal-que l'únic que ha quedat demostrat és que el PCE (r) és igual que els GRAPO i que "Arenas" és el cap i responsable de tot això.

Una altra bomba, venia ben instruïda la senyora lletrada: Esther González, que va denunciar a Fernando Silva com el seu agressor sexual era, si fa no fa, una consentidora d'agressions sexuals i un zero a l'esquerra en els GRAPO. Recordem que Esther va abandonar aquesta organització, segons les seves pròpies declaracions, per que un dirigent (Silva) havia abusat sexualment d'ella.

Si fossin acudits ens riuríem, com amb el de l'elefant, però s'està criminalitzant amb milers d'anys de presó a dos dirigents d'un partit comunista que només fan treball polític, i al PCE (r) amb ells.  Avís a navegants i a tots els dissidents polítics.

El judici no ha acabat, ésclar. Continuarà a partir del dilluns 25 de gener a les 5 de la tarda.

Ahir a la nit, la Fiscalia sostenia que "Manuel Pérez Martínez," Camarada Arenas "està implicat no només per la declaració en contra de Silva Sande, sinó perquè entre els documents intervinguts en el seu domicili a França el novembre de 2000 hi ha un suport informàtic-o sigui una còpia en un ordinador-amb el comunicat reivindicatiu de l'atemptat de Vigo i diverses còpies en anglès ". La fiscal demana la seva condemna "pel domini dels fets que s'executaven sota les seves ordres". No va acabar el dia sense més bombes, aquestes directament del Ministeri de l'Interior. La policia havia lliurat el dimarts 19 a les 22.30 una carta del jutge Garzón al militant del PCE (r) en llibertat condicional i jutjat aquests dies, José Luis Elipe, en què se li exigia anar avui dijous 21 a l'Audiència Nacional per comunicar altre sumari. Presentat aquest matí, se l'acusa de la col·locació d'una bomba dels GRAPO en una empresa de treball temporal (ETT).

El teatre continua ...

CORRESPONSALS al JUDICI 18, 19 i 20 de gener

Dijous, gener 21

Nota dels corresponsals al judici:

La foto correspon a la premsa burgesa, a cap familiar o solidari se'ns va permetre fer fotos. La premsa burgesa estava gravant tot el judici. Podria treure altres conclusions judicials diferents de les que els dicta el Ministeri de l'Interior.
Observin la foto, precisament en un moment reflex del cansament i avorriment dels jutjats. Però aquesta és la foto que interessa. Perquè en el judici, a través de vidres blindats, els 4 jutjats -i Elipe a la sala- van mostrar cent vegades somriures, punys en alt, salutacions, petons ... El terrible PCE (r), els GRAPO vençuts.