Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

30 de gen. 2010

El col·lectiu de presos polítics bascos inicien una vaga de fam


Font: Sírius- Xarxa Catalana de Nocíties Alternativa
El Col.lectiu de Presos Polítics Bascos (EPPK) va iniciar el 25 de gener una vaga de fam a les presons espanyoles i franceses, que suposa un nou pas en la protesta iniciada a principis d'any. Segons ha indicat en un comunicat remès a GARA, amb aquesta acció pretenen reivindicar "l'estatus polític que ens correspon". Informa a més que el dia 18 va ser jornada de denúncia per la situació de Jon Anza, just el dia en que va desaparèixer el militant basc, i que així seguirà sent cada mes. Amb aquesta acció pretenen reivindicar "l'estatus polític que ens correspon".

 El Col.lectiu de Presos Polítics Bascos (EPPK) va anunciar  elpassat 24 dener que dóna un nou pas en la dinàmica de protesta que va iniciar a principis d'any. Després de realitzar una setmana de comunicació, diversos dies de tancament i altres iniciatives de protesta de les que dóna compte en una nota enviada ahir, informa que a partir d'avui seus membres emprenen una vaga de fam a les presons espanyoles i franceses, d' la que de moment no aporten més detalls.
"Amb aquesta acció de la vaga de fam volem donar-li una força especial al reconeixement i la reivindicació de l'estatus polític que ens correspon", indica la nota de EPPK remesa a GARA.

A més, detalla quines són les accions desenvolupades fins ara. Del 4 al 11 de gener s'havia dut a terme una dinàmica de comunicació destinada a explicar els motius de la protesta. Ara especifica que el tancament emprès el dilluns 11 de gener es va donar per conclòs el divendres 15. I afegeix que en la setmana posterior-del dia 18 al 22 - es van desenvolupar altres accions de protesta.

Jon Anza i Lorentxa Gimon

En concret, el dia 18 va ser destinat a "denunciar amb contundència" la desaparició de Jon Anza, produïda  fa nou mesos. EPPK porta a la memòria que durant 21 anys Anza va ser "company del Col.lectiu de Presos Polítics Bascos".

Sobre això, anuncien que el dia 18 de cada mes serà "jornada de denúncia" d'aquesta desaparició a les presons. "Volem saber què han fet amb ell. Continuarem exigint responsabilitats", afegeix EPPK.

Al costat d'això, el Col·lectiu detalla que ha utilitzat aquesta passada setmana per denunciar la situació dels presos polítics bascos que es troben en aïllament i que ha exigit que siguin agrupats amb altres represaliats bascos. "No hem d'acceptar que cap de nosaltres estigui aïllat, allunyat o dispersat. Tendim la mà i donem el nostre alè als que estan en lluita per això", indiquen els presos. I postil.len que "la dispersió criminal ha d'acabar". En aquest sentit, EPPK inclou una menció concreta per Lorentxa Gimon i la vaga de fam indefinida que està portant a terme a la presó de Roanne, on és l'única presa basca. La protesta es va iniciar el dia 2 de gener.