Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

28 de febr. 2010

Actes unitaris del 8 de març a Lleida.

En motiu del dia de la dona treballadora, els col·lectius que formen els moviments socials de Lleida organitzen unes jornades amb la voluntat de "fer partícip a tothom de la nostra voluntat de continuar lluitant des de l’esquerra anticapitalista en pro dels drets de la dona".

Enguany, els actes emfatitzen la problemàtica que viuen les dones arran de la crisi. Els col·lectius destaquen que "la crisi ha estat generada per un sistema capitalista cada cop més ferotge i que ens afecta més a les dones perquè partíem d’una situació de precarietat molt abans de que s’iniciés aquest cicle.

DIMARTS 2 DE MARÇ - Xerrada: Dona i crisi Amb un membre d’Endavant, a les 18.30h a la Facultat de Ciències de l’Educació (organitza SEPC)

DIMECRES 3 DE MARÇ - Taller de rols antisexistes i antiautoritaris Amb membres d’Acció Lila, a les 18.30h a la Facultat de Ciències de l’Educació (organitza SEPC)

DIJOUS 4 DE MARÇ - Presentació de mesures anticrisi: La crisi té nom de dona. A les 18h a l’Àrea de la Dona (a càrrec de la CUP)

Xerrada - Desmuntant el gènere: Genealogies del moviment Queer. De Stonewall (1969) a Nova York (1994). Amb Rafael M. Mérida a les 19.30h al CSA la Maranya (c. del Parc, 13. Casc Antic)

DIVENDRES 5 DE MARÇ - La Dona a l’Islam. Xerrada en el marc del seminari sobre el mòn àrab. Amb Fidaa Hammoud, a les 19h a la CGT (Av. Catalunya 2, planta 8)

DISSABTE 6 DE MARÇ - Debat: Homes i patriarcat. Necessita Lleida un grup d’homes? A les 17h al CSA La Maranya

Lluita Trans: Arguments, reflexions i estratègies Xarxa d’Acció Trans-Intersex Barcelona, a les 20h al CSA La Maranya

DILLUNS 8 DE MARÇ - MANIFESTACIÓ "Dones, la crisi ens fa més precàries" A les 19.30h davant de l’IEI (convocatòria conjunta)

DIMARTS 9 DE MARÇ - L’avortament, legalitat vigent i debat Amb Maria Rodó i Esther Sancho,a les 18.30h a la Factultat de Ciències de l’Educació (organitza SEPC)

DIMECRES 10 DE MARÇ - Els cànons de bellesa en la societat actual Amb Eva Espasa a les 18.30h a la Factultat de Ciències de l’Educació (SEPC)

DIJOUS 11 DE MARÇ - Xerrada: Alternatives de lluita del feminisme, ni patriarcat ni autoritat Amb Isa Garnika (Secretària de Gènere de la CGT Catalunya) a les 19h al CSA La Maranya

DIMECRES 26 DE MARÇ - Presentació de l’estudi La lluita de les dones preses Amb Mireia Campanera i Esther Sancho, a les 19h a la CGT

ORGANITZA:
Assemblea de Joves de Lleida
Casal Independentista l’Ocell Negre
Confederació General del Treball
Candidatura d’Unitat Popular de Lleida
Centre Social Autogestionat La Maranya
Grup d’Aprenentatge Col·lectiu (GAC)
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans