Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

22 de febr. 2010

Cotxeres s’omple de Solidaritat antirepressiva

Feia setmanes que s’estava treballant, i el resultat ha demostrat que l’esforç ha valgut la pena, dissabte, 20 de febrer, les Cotxeres de Sants han estat centre neuràlgic de la solidaritat antirepressiva als Països Catalans.

Ja de bon matí, una dotzena de pancartes omplien el recinte i varies exposicions recordaven nou anys de lluita per l’amnistia, contra la dispersió, en defensa dels i les preses polítiques, i d’altres casos repressius recents, com el cas del kubotan, la Núria Pòrtules, en Karim de Vilanova, les penes multa, en Gerard de Lleida, o en Jaume de Terrassa entre d’altres.

L’acte central de la jornada però, encara s’ha fet esperar, desprès d’un àpat multitudinari amb més de 250 assistents, Rescat, col·lectiu de suport als i les preses polítiques catalanes a pres el micròfon, primer per saludar als presents i recordar que després de 9 anys de les detencions del gener de 2001, avui en Diego i en Zigor podien per fi dinar amb nosaltres. L’acte ha comptat amb una demostració de balls tradicionals de bastoners, l’obsequi d’un ram de flors i una placa de fusta grabada als dos recents ex-presos, la lectura de cartes de presos felicitant-los la llibertat i un emotiu video que ha repassat algunes de les imatges que al llarg dels últims nous anys han estat protagonistes de la solidaritat antirepressiva. Finalment ha pres la paraula en Zigor, que en nom seu i del Diego, ha agraït l’esforç d’aquests nou anys i ha encoratjat a seguir lluitant per l’amnistia de les companyes preses, motiu pel qual s’ha fet un brindis final.

Una breu actuació del cantautor Cesck Freixas ha clos un acte emotiu, que serà recordat llargament pels assistents com un dels més importants de la lluita antirepressiva de l’última dècada.