Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

10 de febr. 2010

Crónica en directe de la major victoria obrera de la fàbrica de SEAT a Martorell en tota la seva història (21 i 22 de Gener)

Informació directa des de la primera línia del gloriós acte de protesta i rebeldía contra els acomiadaments a discreció anunciats des de fa dies pels directius de SEAT en tots els mitjans d'informació. Es va estar dient que acomiadaven a 300 directius pel seu baix rendiment, però lo de "directius" només era una cortina de fum per a distreure l'opinió pública, la realitat és que han començat a jugar a la "ruleta russa" comunicant acomiadaments mitjançant cartes personals afectant als diferents departaments de personal no lligat a la producció directa: Manteniment, Ingenieria de planta, logística, oficines, centres tècnics, etc. mentrestant els sindicalistes allibertas miren cap a un altre banda i els hi fan el joc a la direcció, que els té comprats d'innombrables maneres (cotxes, locals, horas sindicals, etc, coses que cal pagar mostrant submissió).

A través de noticies dels companys, l'aturada espontània i directa sense cap avís (el que sempre ha donat més resultat) va ser realitzat pels companys del taller 8 el dia 21 de gener a las 4 de la matinada, després de rebre varies cartes d'acomiadament. Així, de taller en taller es va anar arrastrant tothom cap al centre corporatiu, situat a l'entrada nord, per on entren tots els alts directius del'empresa, per a fer palés el seu malestar davant els acomiadaments salvatges. La intenció era no deixar passar els directius.

A la citada explanada de l'edifici corporatiu (Direcció) es va realitzar una assemblea, que decideix paralitzar totes les entrades i sortides de camions així com la sortida del tren que transporta trens al port de Barcelona.

Quan el torn de tarda va entrar, els companys van informar de la situació i tots els que apostaven per l'aturada ens vem dirigir a diferents punts d'entrada del bloqueig per a relevar els companys del torn de piquets.

Mentrestant, tant l'empresa com els anomenats representants dels treballadors, beuen i tornen a beure, descansen i tornen a reunir-se mentre van passant pels punts de bloqueig per a informar que l'empresa, mitjançant el seu president més despiadat, el galés James Muir, s'ha equivocat en les formes i per tant, es reconsideraran alguns acomiadaments. Tot i que els que ja han acceptat els 60 dies d'indemnització per any treballat ja no se'ls pot readmitir per problemes jurídics, ... i altres coses típiques en aquests casos que s'usen per veure si els treballadors tornen a la normalitat.

A les 23.00h del dia 21 de gener de 2010, i en vista que un altre torn de companys del torn de nit releva els anteriors i segueixen cobrint i ocupant els diferents punts de vloqueig de la fàbrica de Martorell, decidim marxar a casa, no sense animar als que quedaven i avisar a aquelles que es reuneixen a l'empresa, que no acceptin res que no sigui paralitzar els acomiadaments i la readmissió de tots els que tenen cartes de 60 dies d'indemnització per any treballat.

He vist personalment el cas d'un treballador de 53 anys i 6 anys d'antiguitat que té una carta d'acomiadament on li oferten els 60 dies si no denuncia l'empresa, del contrari només li donaran 45 dies per any.

Seguirem informant de l'aturada i el seu seguiment, és molt necessari que guanyem aquesta lluita pel bé del moviment obrer i així, poder aixecar la moral que estava un xic baixa.

Salut a totes.
Secció sindical de CNT a SEAT- Martorell
Martorell a 21 de gener de 2010
Més informació: http://www.lahaine.org/index.php?p=43246