Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

11 de febr. 2010

IV Setmana de Solidaritat Internacionalista amb Euskal Herria!

dijous 18 de febrer, a les 19:30h
- acte a Barcelona
al C.A.T.
Centre Artesà Tradicionàrius
Travessia de Sant Antoni, 6-8 ·
Gràcia  
Intervindran:
- Un membre d’Etxerat
- Un ex-presoner
- Un advocat
 
Amics i amigues d'Euskal Herria us necessitem!
Des dels Països Catalans, molts i moltes compatriotes, gent d'esquerres i sobretot internacionalistes pensem que la lluita dels pobles germans com l'irlandès, el cors, el palestí, el kurd, els pobles de Llatinoamèrica, d'Àfrica, d'Àsia i tants d'altres han de tenir tot el suport el moviment català d'alliberament nacional. De la mateixa manera pensem que la nostra lluita també mereix cada cop més la solidaritat internacionalista de la resta dels pobles del món. I darrerament cada cop més es va definint d'aquesta manera. 

És per això que la lluita que duu a terme el poble basc, oprimit com nosaltres pels mateixos estats espanyol i francès, ens acosta una mica més el veritable internacionalisme. Aquell que no es fa a milers de quilòmetres. Sinó aquell que suposa per a l'estat, un veritable cop de puny, a la seva façana d'estat "democràtic", denunciant les tortures, la guerra bruta, les presons, la manca de llibertats democràtiques. Des d'Amics i Amigues d'Euskal Herria, ens sumem a la campanya que un any més impulsada per Askapena s'organitza en més de 20 països de tot el món per donar suport a la lluita del Poble Basc. 

Cap poble del món pot alliberar-se en solitari. Sempre ha estat necessari, en major o menor mesura, el suport, l'alè, la complicitat, la mobilització internacionalista d'altres lluites i pobles. El mateix ocorre a Euskal Herria.

Noms de basques i bascos independentistes d'esquerres comparteixen al costat de lluitadors d'altres pobles les llistes negres dels indesitjats de l'imperi. Els governs espanyol i francès no perden cap oportunitat per insultar públicament a organitzacions polítiques i socials basques que cerquen una sortida democràtica al conflicte que ells alimenten. El col·lectiu de preses i presos polítics bascos allunyats a milers de quilòmetres del seu poble, familiars i amistats, mai ha estat tan nombrós en els últims cinquanta anys: 765 persones. Desenes d'organitzacions polítiques i socials han estat il·legalitzades en el sud del nostre país. 

I no obstant això, no falten mans solidàries d'altres latituds que obren les seves cases, que faciliten les visites de les famílies a la militància empresonada, que es mobilitzen per aixecar el mantell de silenci que els mitjans de comunicació imposen sobre la realitat que patim i construïm alhora. Són els vertaders amics i amigues d'Euskal Herria. 

Malgrat l'imperialisme, la reconstrucció d'Euskal Herria és en marxa. Cada cop són més les dones i els homes que somien i es desperten pensant en una Euskal Herria on no existeixi explotació de gènere, de la força de treball, de la Mare Terra. Una Euskal Herria que pugui viure en la seva llengua, l'èuscar, que balli també conjuntament amb tots els pobles que lluiten per la seva llibertat. 

Aquest procés d'alliberament que desenvolupem ha de passar necessàriament per una nova fase que l'impulsi: l'aplicació del dret d'autodeterminació. Des de sempre, aquest ha estat un objectiu fonamental per a l'Esquerra Independentista, i pensem que la lluita dels últims anys ha aconseguit posar les bases per a la seva concreció, per a la resolució democràtica de l'enfrontament que la dominació espanyola i francesa va imposar a aquest poble, i poder, així, impulsar des d'aquest exercici d'autodeterminació una Euskal Herria socialista. 

És per tot això, que fem una crida al conjunt d'amigues i amics d'Euskal Herria a tot el món perquè realitzin actes de solidaritat i defensin, en especial, el dret d'autodeterminació que com a poble ens assisteix durant la Setmana Internacional de Solidaritat amb Euskal Herria. 

Hamaika herri borroka bakarra!!!
Pel socialisme, LLIBERTAT PER A EUSKAL HERRIA!!!
Askapena, febrer de 2010

Més informació: http://suport-eh.cat/