Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

19 de febr. 2010

Uns vuit-cents treballadors afectats amb les ERO de Sharp i Marie Claire

 I això que el passat mes de maig, el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra i  la Generalitat van assegurar que avalarien amb dos milions d’euros Marie Claire per salvar 1.250 llocs de treball. Una operació “bàsicament social”, segons Fabra


Pel que fa a Sharp a Sant Cugat del Vallès, l'ERO afectaria a 500 treballadors de la planta durant un any, fins al mes de març del 2011. 
La direcció de la fàbrica de Sharp a Sant Cugat del Vallès va anunciar ahir al comitè d'empresa la seva intenció de presentar un nou expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afectarà els prop de 500 treballadors de la planta durant un any, fins al mes de març del 2011.

Actualment, la multinacional japonesa està aplicant un ERO de suspensió de contractes que finalitza l'abril.
 
Mari Claire també ha anunciat que presentarà una ERO, segons l'Informatiu 
El president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, va anunciar el passat mes de maig que, junt a la Generalitat, avalarien amb dos milions d’euros Marie Claire per salvar 1.250 llocs de treball. Una operació “bàsicament social”, segons Fabra, perquè el tancament de l’empresa afectaria a 1.200 famílies, majoritàriament de les factories de Vilafranca i Castelló, de dos comarques deprimides com són Els Ports i l’Alt Maestrat.
Malgrat rebre aquesta injecció de diners, l’empresa no va garantir el manteniment dels llocs de treball, argument que no va frenar la voluntat de les dues institucions governades pel PP que seguiren amb l’operació financera. Quan no fa ni 8 mesos del rescat, l’empresa presenta un ERO que preveu l’acomiadament de 225 persones.
Este ERO de Marie Claire és un colp molt dur a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat, posat que és l’única industria que opera en esta zona, que patix un gran problema de despoblament. Deixar a més de 100 famílies sense un dels seus ingressos principals a Vilafranca i els voltants ferirà de mort aquesta microeconomia, amb pràcticament cap possibilitat de recol·locar aquests treballadors en cap altre lloc, ja que no s’ha portat una política de diversificació a l’interior de Castelló.
Segons fonts de l’empresa, si s’aplica l’ERO el nombre de treballadors es reduïrà a 650, la majoria a la factoria de Vilafranca, on es quedaria la producció tèxtil, mentre que a Castelló romandria la secció logística. Tot plegat, generaria un drama social per a aquests municipis que acabarien de trencar l'equilibri territorial i deixarien aquestes comarques amb poc futur.

Font: http://www.llibertat.cat/