Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

13 de febr. 2010

Vaga de fam de diversos interns en el CIE de Zona Franca

Al febrer de 2010 diverses persones recloses en el CIE (Centre d'Internament d'Estrangers) de Barcelona han començat una vaga de fam per a exigir la seva llibertat i denunciar les condicions carceràries en les quals viuen. 

La vaga de fam la va començar una persona reclusa que anava a ser expulsada de forma imminent. Un nombre indeterminat de altres reclusxs es van sumar espontàniament. 

Aquesta situació va durar diversos dies i els presxs van començar a sentir seqüeles físiques, mentre el director del CIE i la policia nacional que gestiona el CIE intentaven que deposessin la seva resistència amb pallisses i amenaces, segons comenten els mateixes presxs. 

El moment culminant va arribar quan es va voler expulsar a una de les persones que estaven en vaga de fam i va ser introduïda per la força en un avió per a la seva expulsió forçada. Davant aquest fet, es va resistir, pataleando i cridant desesperadamente en l'interior de l'avió, sense cejar en la seva obstinació, fins que va aconseguir detenir la seva pròpia expulsió. Aquesta persona continua privada de llibertat en el CIE de Zona Franca, esperant que s'esgotin els dies d'internament, 60 segons la reforma de la llei d'estrangeria. 

A dia d'avui, diverses persones segueixen en vaga de fam i se'ls nega l'assistència mèdica.

SOLIDARITAT ACTIVA AMB LES PERSONES EN VAGA DE FAM! 
LLIBERTAT IMMEDIATA PER A TOTS ELS PRESXS! 
AVALL ELS MURS DELS CIE I TOTES LES FRONTERES!