Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

4 de març 2010

Alfonso Llibertat! Concentració enfront dels Jutjats

Amb motiu de l'ordre de cerca i captura d'Alfonso, condemnat a tres anys de presó, aquest matí s'ha realitzat una concentració. 

Entorn de les 9 del matí, al voltant de 40 persones s'han reunit enfront dels Jutjats, amb una pancarta, en la qual es podia llegir "Tres anys de presó per defensar-es d´una agressió. Alfonso lliure". Sota els crits de "Kubotan, ni legítim ni legal", "Els rics mai entren, els pobres mai surten", "Alfonso llibertat", "Aquesta és la seva democràcia" o "Mossos d'Esquadra torturadors", s'ha exigit la no entrada a la presó d'Alfonso, condemnat a tres anys de presó per defensar-se quan va ser agredit per un Mosso amb un kubotan el 19 de maig de 2007. 

Aquesta és una de les moltes accions que es vénen realitzant per a exigir la llibertat d'Alfonso.

Retirada l'ordre de cerca i captura d'Alfonso

3 anys de presó per defensar-se d'una agressió en la qual diversos agents portaven un arma il·legal anomenada kubotán. 

Després de la concentració esdevinguda aquest matí enfront de la ciutat de la "justícia", s'ha sabut que al company Alfonso se li ha retirat l'ordre de crida i cerca després del recurs interposat pel seu advocat. Estem també a l'espera d'un indult sol·licitat. Encara així, Alfonso segueix enfrontant-se a una pena de 3 anys de presó, així que la lluita per la seva absolució segueix en peu. 

Al maig del 2007 va tenir lloc a Barcelona una manifestació a favor dels espais alliberats en la qual es va fer efectiu un desplegament policial desproporcionat. Diversos agents portaven un arma il·legal anomenada kubotán, de la qual van fer ús (a més de porrazos i puntades) i el saldo de les quals va anar de diversos ferits. Durant el recorregut, un mosso d´esquadra va ser agredit per un encaputxat. La mateixa nit, Alfonso va ser detingut i acusat de ser l'autor de l'agressió. Després d'aquests fets es va portar a terme una gran campanya contra el kubotán i per l'absolució d'Alfonso que encara segueix activa amb manifestacions i concentracions en els jutjats, corts de trafico, cartells informatius... A dia d'avui, ha estat condemnat a 3 anys de presó i s'ha ordenat la seva crida i cerca. Cap destacar que el jutge que va condemnar a Alfonso, és el mateix que va posar en llibertat a Millet, autor del desfalc milionari en el Palau de la música.
 
Nota del grup de suport a Alfonso:

Suspesa l’ordre de cerca i captura contra Alfonso H, condemnat a tres anys de presó per una suposada agressió a un Mosso d’Esquadra.

Aquesta suspensió coincideix amb una nova acció de suport al jove davant dels jutjats de Barcelona.

Ciutat de la Justicia, L’hospitalet de Llobregat.- A mig matí del dia 4/3/2010 ha quedat suspesa l’ordre de cerca i captura que els jutjats d’execució havien aixecat contra el jove de 33 anys Alfonso H. Aquesta ordre havia estat dictada el passat dia 22 de febrer després que l’Audiència Provincial de Barcelona hagués desestimat el recurs a la sentència interposat per la defensa, que condemanva al jove a tres anys de presó i a una sanció de 4500 euros en concepte de resposabilitat civil. 

Aquesta ordre havia estat també recorreguda per la defensa en tant en quant s’havia sol·licitat l’indult pel jove i aquest havia dipositat els diners corresponents a la responsabilitat civil. Després d’uns dies de deliberació, la fiscalia ha admès aquest recurs i els jutjats han procedit a retirar l’ordre de cerca i captura per l’ingrés a presó immediat d’Alfonso H. D’altra banda, la defensa també es planteja un altre recurs, en aquest cas davant el Tribunal Constitucional, denunciant unes irregularitats procedimentals en el decurs del judici, que l’Audiència Provincial de Barcelona havia desestimat, fet que va iniciar el procediment d’entrada a presó d’aquest jove. 

Els fets es remunten al maig del 2007 quan, en el marc d’una manifestació en defensa dels Espais Alliberats a Barcelona. En aquell cas, més de cinc-centes persones van quedar envoltades per un dispositiu dels Mossos d’Esquadra, que empraren unes armes il·legals, els Kubotans, per intimidar i agredir als i les manifestants. En aquesta situació, un agent va ser agredit per un jove després que l’agent el punxés amb aquesta arma a una noia que es manifestava. Dies després, el jove Alfonso H. era detingut i acusat de ser l’autor d’aquesta agressió. 

Aquesta decisió per part dels jutjats d’execució coincideix amb una nova acció de suporta al jove i de denúncia del procediment i la naturalesa de la sentència. Vora una cinquantena de persones s’han concentrat aquest matí i durant més d’una hora les portes dels jutjats de Barcelona a la Ciutat de la Justícia sota el lema “Alfonso Lliure”. La seva intenció era donar tota la difusió possible de la situació d’aquest jove i exercir pressió sobre el jutjat de cara a que aquest retirés l’ordre de cerca i captura.

Més informació: http://www.alfonsolliure.blogspot.com/
Font: http://www.lahaine.org/