Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

12 de març 2010

Cas Anza: "des de l'hospital els van dir que no hi havia cap cadàver sense identificar"

La fiscal de Baiona "no entén res" i admet que des de l'hospital els van dir que no hi havia cap cadàver  sense  identificar

 
Alguns periodistes francesos, constaten que el cas, està plagat de contradiccions. Libération ha remarcat els "punts foscos" de la desaparició.

La fiscal de Baiona, Anne Kayanakis, ha reconegut aquesta tarda la "dificultat" de poder explicar el què ha passat  amb Jon Anza, després que la Policia avisés ahir a la seva família que havien localitzat  el seu cos al dipòsit de cadàvers de Tolosa de Llenguadoc.
 
Kayanakis ha confirmat que el cadàver pertany a Jon Anza i que aquest va ser trobat el 29 d'abril de 2009 en un carrer de Tolosa després d'haver patit in infart. Fou ingressat a l'hospital de Purpan on va morir el 11 de maig. Segons el seu relat, el cos ha estat al dipòsit de cadàvers de l'hospital durant onze mesos i aquests últims dies quan, de forma "merament casual", un funcionari de l'Institut de Medicina Legal va comentar a un policia amic seu que havia un cadàver sense identificar al dipósit. El Policia va engegar les comprovacions pertinents i, després de comprovar les empremptes, van identificar a Jon Anza, d'acord amb la fiscal.
 
Kayanakis ha reconegut que la investigació "ha fallat" però s'ha mostrat incapaç d'explicar el per què. Ha insistit que des de que va iniciar la investigació per aclarir la desparición d'Anza la Policia va fer "totes les comprovacions" necessàries per  trobar ho i ha assenyalat que des de l'hospital de Tolosa els van dir que no hi havia cap cadàver sense identificar".
 
La Fiscal ha admès que la llei obliga als centres hospitalaris a comunicar a la Policia en un curt termini de temps en cas que fhi hagi alguna persona ingressada sense identificar, però en aquest punt tampoc  no ha pogut aclarir per què no es va complir aquest tràmit.
 
Malgrat el fracàs de la investigació, la procuradora ha dit que no se sent desautoritzada per a iniciar ara una investigació sobre les causes de la defunció de Jon Anza i que manté totes les hipòtesis obertes. Sí ha descartat expressament la versió que en el seu moment va llançar el ministre espanyol d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que el militant independentista s'havia escapolit per la seva pròpia voluntat amb els diners que duia. Qüestionada sobre el que va poder passar des del 18 abril fins al 29, quan el donostiarra hauria estat trobat en el carrer, ha dit que no podia donar una resposta a aquesta pregunta, perquè "jo també tinc interrogants".
 
Karl Laske  de "Liberation" es mostrava dubitatiu sobre l'aparent «falta de diligència» de la Policia gal·la. El periodista considerava "improbable" que la Policia científica gal·la no hagués comprovat de la mà de les seves homòlegs espanyols que les empremptes que va trobar en el zulo de Senpere, cinc mesos abans de la seva desaparició, fossin les d'Anza. L'hi va haver de dir ETA... 
 
Font: Gara
 
http://www.llibertat.cat/