Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

29 de març 2010

Censura i intimidacions al Camp Nou

El passat dimecres 24 de març, durant el partit del Barça contra l'Osasuna que és va disputar al Camp Nou, un grup de persones van penjar diverses banderoles, com fan habitualment als partits de futbol, amb diferents reivindicacions. Entre elles hi havia dues estelades, una banderola contra el cementeri nuclear i una última que reclamava la veritat sobre la mort del basc Jon Anza, concretament posava "JON ANZA, QUÈ LI HEU FET? prou terrorisme d'estat!" acompanyat de la silueta de la seva cara.

Als vint minuts d'iniciar-se el partit, van arribar uns deu vigilants de seguretat que van arrancar la banderola de Jon, i van obligar als que les havien posat a despenjar les altres i a acompanyar-los, segons ells, per no estar asseguts a les seves localitats.

En arribar als passadissos d'accés a la grada, els esperaven una vintena d'agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra. Els van identificar, van revisar els seus objectes personals i els van comunicar que estaven expulsats del camp. Els agents de la Brigada Mòbil els van traure del camp, i els van retenir una hora més. 

A partir d'aquell moment la situació va canviar, i el motiu de la retenció va passar a ser la banderola de Jon Anza. Durant aquest temps, els van tornar a registrar i identificar, aquest cop d'una manera més violenta i amb intimidacions constants que buscaven l'humiliació i la provocació.

Finalment, els Mossos van posar una denúncia als joves per "portar una pancarta que exalta la violència" segons deia textualment l'acta policial. La policia autonòmica és va negar a entregar-li una còpia al denunciat, tot i que va signar-la.