Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

17 de març 2010

Concentració 18 Març: No a l'imposició de la Universitat Neoliberal

Assemblees de facultats i individualtitats convoquen a la mobilització el 18 de Març.

Ni oblit ni perdó.

Contra la imposició de la Universitat Neoliberal

Ni OBLIDEM! Ni PERDONEM! Ni CALLEM!
RECORDEM I TORNEM!
RECORDA, RECORDA, RECORDA… I PER SOBRE DE TOT,
MAI OBLIDIS!
18 DE MARÇ

Recorda tots els fets del curs passat, quan milers d’estudiants recorríem els carrers per fer sentir les nostres veus, per sobre d’aquells que les volien fer callar i, així, evitar que la societat fos conscient del que estava passant. Volien evitar que la societat sabés que estaven transformant les nostres universitats públiques en universitats neoliberals, controlades i dirigides per uns quants. Recorda quan tots cridàvem un mateix lema: ATURAR EL DETERIORAMENT DE L’ UNIVERSITAT PUBLICA!

Recorda les desenes de facultats ocupades, les aules, els rectorats i els passadissos. Per la necessitat de crear un espai de discussió, reflexió i coneixement que no ens volien donar. No volien que penséssim, ni discutíssim, ni coneguéssim, ni reflexionéssim ni que opinéssim sobre els canvis que s’estaven produint al sistema educatiu d’aquest país i la resta d’Europa.

Recorda el 18 de març, el dia en que no van poder amagar més quins eren els seus mètodes per imposar les seves decisions i demostrar a mans de qui està el poder! Recorda com et perseguien pels carrers, com varen assetjar el barri del born per apallissar tothom qui tenia una opinió diferent a la seva! Recorda el desallotjament violent del rectorat de la UB!

Ens digueren que tot el que denunciàvem era mentida, tanmateix, un any més tard, ja es comença a veure quina és la realitat:
· El preu de les matricules ha augmentat considerablement. Els nous crèdits ECTS són un 33% de mitjana més cars que els antics. En el cas de Medicina l’augment ha estat del 45,89%.
· Declaració de muntanyà: Els rectors volen ser nomenats per agents externs a la universitat (en substitució de la votació ja poc democràtica actualment en vigor, en la que ja no hi tenim massa participació). Volen que el Claustre de les universitats de Catalunya (òrgan de màxima representació de la comunitat universitària) deixi de ser un òrgan executiu i decisori.
· l’estratègia 2015 del govern espanyol pretén potenciar els préstecs renda.
· Els exàmens de setembre d’estudiants de grau han estat suprimits.
· la generalitat ha reduït un 8% el finançament a les universitats.
· La UAB pretén reduir un 3% el personal acadèmic.
- La UAB ha realitzat convenis amb Banco Santander, La Caixa, Telefónica, Repsol YPF, El Corte Inglés, SGAE entre d’altres. (però no us preocupeu, segur que no intervindran en les decisions de la universitat...).
· 4 vicerectors de la UB han dimitit per falta de democràcia.

Per tot això i molt més us convoquem:
CONCENTRACIÓ 18 DE MARÇ a les 19:00 a pl. universitat:
CONTRA L’ IMPOSICIÓ DE LA UNIVERSITAT NEOLIBERAL!

Font: http://www.lahaine.org/