Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

12 de març 2010

Concentració a les instal·lacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM)

Es convoca als mitjans de comunicació a la concentració que es farà el dia 16 de març de 10:00 a 12.00h del matí a les instal·lacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), situades al C/ Pablo Iglesias 101-115 d'Hospitalet de Llobregat, i a la que es convoca a tota la plantilla que no estigui treballant en aquell moment, i a tothom que es vulgui solidaritzar amb les reivindicacions de CNT a l'empresa Atento al servei 061.

La Secció Sindical que CNT té al Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya (el telèfon 061), té prevista una concentració a la porta de les instal·lacions del lloc de treball on es reben les trucades d'emergències i on es gestiona la mobilització de les ambulàncies, serveis externalitzats a l'empresa Atento Teleservicios España S.A.U. D'altra banda es preveu la presencia de directius del Sem i del Departament de salut de la Generalitat a les instal·lacions.

La convocatòria és per a reclamar una millora de les condicions de feina dels teleoperadors/es i gestors/es del 061, que denuncien les condicions precàries amb les que es veuen forçats a treballar. El malestar gira al voltant de l'aplicació del Conveni Col·lectiu del Telemàrketing (Contact Center), un conveni que consideren poc adequat per a un servei que, allunyat del telemàrketing, ha de respondre a les emergències de la ciutadania, i que, a més, s'aplica de manera irregular.

CNT denúncia, entre altres, les irregularitats a les nòmines, el no pagament de determinats plusos, les dificultats per a gaudir festius, la temporalitat dels contractes, la no actualització de l'IPC durant el 2009, la nul·la voluntat de negociació i d'informació per part de l'empresa, les vulneracions constants del dret a la llibertat sindical, les deplorables condicions del material, la no neteja del lloc de feina cap dia de l'any, la manca d'higiene en auriculars i altres utensilis, la imposició dels períodes de vacances en comptes de la seva negociació, etc. Factors que acaben rovocant una situació laboral totalment inadequada per als treballadors/es que s'encarreguen de donar resposta a les situacions d'emergència vital.

Per més informació i contace a: cnt.atento.sem@gmail.com i a http://cnt061catalunya.blogspot.com