Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

29 de març 2010

Condemnen a dos anys de presó a 23 treballadors per lluitar pels seus drets a l'envair les pistes del Prat

La secció 21 de l'Audiència de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó a 23 dels 27 treballadors d'Iberia que van ser jutjats el passat febrer per la invasió de les pistes de l'aeroport barceloní al juliol de 2006, que no entraran en la presó. 

En la sentència, també s'absol a altres quatre imputats per aquests mateixos fets, entre els quals es troben dos representants sindicals, i per als quals la fiscal sol·licitava quatre anys de presó. 

El tribunal considera que durant el judici no s'ha demostrat la veracitat de les acusacions en relació amb els acusats i representants sindicals Omar Minguillón i José Luis Gallardo, als quals s'acusava de liderar les accions reivindicatives dels treballadors d'Iberia. 

La invasió de les pistes va afectar a més de 100.000 passatgers i a uns 600 vols, en ple inici de les vacances d'agost, el que va comportar que l'aeroport no recuperés la normalitat fins a passats diversos dies. 

El més destacat d'aquesta sentència, és que l'Audiència Provincial de Barcelona absol als altres 4 acusats, entre els quals es troben els representants sindicals processats: Omar Minguillón i José Luis Gallardo. La Fiscalia considerava a aquests dirigents sindicalistes els líders de la protesta i per a qui demanava quatre anys de presó. 

El Tribunal considera que durant el judici no s'ha demostrat la veracitat de les acusacions que havia contra ells. 

La invasió de les pistes va afectar a més de 100.000 passatgers. Prop de 600 vols van haver de ser cancel·lats i altres 22 desviats a altres aeroports. L'acció va durar diverses hores en ple inici de les vacances d'agost de fa 4 anys, en 2006, i va provocar que la normalitat no es restablís en l'aeroport barceloní fins a passats uns dies.