Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

16 de març 2010

Crònica de les manifestacions antifeixistes a Barcelona i Sabadell

Crónica de la concentració contra la Plataforma per Catalunya a Barcelona

La Plataforma per Catalunya va ser fundat com a partit a Vic al 2001 pel seu encara president Josep Anglada, membre actiu de l´extrema dreta espanyola, militant de Fuerza Nueva i candidat del partit Frente Nacional. Plataforma per Catalunya, centra el seu programa en la lluita contra la immigració i en la repulsa a l´Islam, paradoxalment, no es considera racista encara que va intentar impedir l´empadronament d'immigrants a Vic. Amb el seu nou partit populista i demagog, intenta desmarcar-se del seu passat obscur franquista, el seu feixisme en una certa manera es “democratitza”, cosa que fa més receptiu el seu missatge a la població. Així doncs, no es tracta d'un partit minoritari amb aspiracions reals de poder, cosa que el converteix en un perill potencial. (A les eleccions municipals del 2003 va obtindre un 10% de votacions a la ciutat de Vic). 

El passat dia 13 de març, a les 18h, el partit xenòfob i feixista Plataforma per Catalunya (PxC) presentaba el seu programa electoral a l´Hotel Barceló Sants de Barcelona, situat just a sobre de la estació de Sants i de difícil accès per l´elevació de l´entrada. Per a la ocasió van assistir líders de l´extrema dreta europea, partits com el Vlaams Belang flamenc o la Lega Nord italiana. A les 17h, a la plaça Joan Peiró, situada en front de l´hotel, es concentraven al voltant de 100 persones en repulsa. L´acte, convocat per diferents col•lectius antifeixistes i d'inmigrants, tenia com a fi impedir la presentació de PxC i denunciar el perill que aquests tipus de partits impliquen. Cal remarcar la presència de companyes immigrants de Vic (població en la que la implantació de PxC suposa ja una realitat) que es vàren sumar a la protesta.

El dispositiu creat per defensar a Josep Anglada constaba de 2 furgonetes de UPAS (cos d´antidisturbis de la Guardia Urbana) a plaça de Sants, 17 furgonetes de mossos d´esquadra antidisturbis a la plaça Joan Peiró, 7 a la plaça dels Països Catalans, 5 a plaça Espanya, agents vigilant a sobre de l´hotel, i dotacions canines, a mes de nombrosos grups de policia de paisà i Guardia Urbana encarregada de tallar el trànsit, un desplegament molt poc habitual. Sobre les 17:30, dos autobusos van arribar a la porta de l´hotel amb els assistents a l´acte.
Les manifestants concentrades portàven pancartas en les que es podia llegir els següents lemes: “El feixisme avança si no s´el combat”, “Per mi, per tu, per tots, no al feixisme” i “Ass.Catalunya Plural contra el feixisme i el racisme”.

Sobre les 17:45 la manifestació va començar en direcció a un dels accesos de l´hotel, es contabilitzen al voltant de 300 persones, durant el recorregut es van tirar petards, bengales i coets. Només arribar a la rampa per la que accedeixen els cotxes al aparcament del hotel, un cordó de mossos va impidir-ne el pas.

Finalment va llegir-se el manifest unitari i un representat de la comunitat immigrant de Vic, ens va transmetre el malestar i la persecució exercida per PxC sobre elles, com el partit del feixista Josep Anglada intoxica i manipula amb mentides i demagogia barata a la societat de Vic amb l'ovjectiu de enfrontar-la a la comunitat immigrant. Pròpi del mateix Goebbels…

Per finalitzar, es va tornar al mateix punt de partida, on aquest cop, ja s'havia iniciat l´acte del feixista Anglada. Les manifestants va intentar cridar amb força lemes com: “Fora feixistes dels nostres carrers”, “Anglada feixista tu ets el terrorista”, “Cap persona és ilegal”, “Llibertat d´expresió pels feixistes no”, “Barna serà la tomba del feixisme”.

A les 18:45 es va desconvocar la concentració sense que hi hagués cap detenció.

Crónica de la manifestació antifeixista a Sabadell

Avui, 13 de març, s'ha convocat a Sabadell una manifestació legalitzada per l'Ajuntament per part del grup d'extrema dreta MSR "en contra de la crisi", utilitzant arguments xenòfobs i racistes per tal de culpabilitzar les persones immigrants de la situació actual. En resposta contrària a aquest acte i per tal de visibilitzar qui són els veritables culpables de la crisi, els rics, diverses individualitats i col•lectius antifeixistes(aproximadament un centenar) han realitzat una concentració, la qual ha començat a les 17.30 a la Plaça Marcet de Sabadell i s'ha dirigit cap a la zona on es trobàven els neonazis; anant des de Ronda Zamenhof fins força aprop de la Cambra de Comerç, a l'Avinguda 11 de setembre.

Poc abans d'arribar a la zona, s'ha desplegat una pancarta des de l'hotel Sabadell on s'hi llegia "Stop Feixisme" i minuts més tard s'ha proseguit amb la manifestació fins l'alçada que el desplegament d'antiavalots han permés, la qual ha estat força propera a la del MSR i on hi figuraven pocs "individus" respecte el nombre que hi havia a l'altra manifestació (aproximadament uns 40 davant un centenar).

S'han cridat diverses consignes i s'han llegit alguns textos i posteriorment ha acabat el recorregut anant fins l''Ajuntament, on s'ha llegit un manifest i ha finalitzat la manifestació.