Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

24 de març 2010

Demanen 6 dies d'arrest a vuit estudiants per ocupar la seu d'ERC

El fiscal ha demanat sis dies d'arrest domiciliari contra vuit estudiants acusats d'una falta de deslluïment per haver ocupat la seu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) el passat 28 d'abril, en el marc de la lluita contra la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) o Pla Bolonya

Els vuit estudiants processats són part dels 30 joves que aquell dia van entrar a la seu del partit republicà, ubicat al carrer Calàbria. 

Ara el jutge ha de valorar la pena demanada pel fiscal i emetre una sentència definitiva. El SEPC calcula que en el termini d'una setmana podria haver-hi la sentència ferma.

Tots els protestants militaven en organitzacions estudiantils, com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) o la Federació d'Estudiants Llibertaris (FEL). Els estudiants protestaven per "la privatització dels serveis públics" que suposa la implantació del Pla Bolonya i van ocupar la seu d'ERC perquè és el partit de Josep Huguet, conseller d'Innovació, Universitats i Empresa. 

El SEPC ha assegurat que aquella acció era "de caire pacífic" i que demanaven "diàleg" entre la comunitat universitària. 

L'organització estudiantil i Alerta Solidària, organització antirepressiva de l'esquerra independentista, consideren que aquest judici és "un instrument més de l'estratègia repressiva" de les autoritats governamentals. 

Comunicat SEPC:
 
Judici contra 8 companyes per l'ocupació a la seu d'ERC 

El passat 28 d'abril en el marc d'una jornada de lluita contra la privatització dels serveis públics un grup de més de 30 estudiants va ocupar de forma pacífica la seu nacional d'ERC, situada al carrer Calàbria. 

Avui, dimarts 23 de març, s'ha celebrat el judici contra 8 estudiantes per la ocupació de la seu d'ERC en el marc de les lluites contra Bolonya, els estudiants formaven part del grups de 30 estudiants que va entrar a la seu, tots els estudiants processats formen part de organitzacions estudiantils FEL i SEPC. 

En el judici d'avui han declarat l'advocat i el gerent d'ERC a més del cap dels mossos d'esquadra. Finalment se'ls acusa d'una falta de deslluïment per la qual el fiscal ha demanat una pena de 6 dies d'arrest domiciliari. 

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes, i Alerta Solidària, organització antirepressiva de l'esquerra independentista, davant d'aquest judici volem expressar: 

- Que avui s'ha tornat a posar de manifest que els judicis que estan afrontant els estudiants són un instrument més de l'estratègia repressiva engegada per les autoritats gobernamentals. 

- Que continuem i continuarem assenyalant els veritables culpables de la privatització, malgrat s'amaguin darrera cortines de fals progressisme i independentisme. 

- Malgrat es tractés d'una acció de caire pacífic, on es demanava diàleg entre la comunitat universitària, s'ha respost de forma coactiva.