Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

30 de març 2010

Detingut a Veneçuela un membre de ASKAPENA

Walter Wendelín, membre de l'ONG internacionalista Askapena, veí de Vitòria-Gasteiz i un dels cap de llista de Herritarren Zerrenda, l'agrupació amb la qual l'esquerra abertzale es va presentar a les europees de 2004. 
 
La Policia veneçolana va detenir el diumenge a Walter Wendelín. Malgrat que l'arrest no ha estat confirmat encara per fonts oficials, Marí Alvarado, coordinador de l'organització defensora de Drets Humans "Provea", ha explicat a EFE que Wendelín va ser arrestat a l'aeroport internacional de Maiquetía quan pretenia entrar a Veneçuela procedent de Mèxic. 
 
Alvarado ha agregat que el detingut es troba des de llavors "en la seu del Servei Bolivariano d'Intel·ligència (Sebin)", policia de seguretat de l'Estat o policia política, a Caracas. 
 
"Està sent interrogat" i "podria ser deportat dema [avui] a Espanya", ha agregat. Alvarado ha indicat que s'ha posat en contacte amb la Defensoría del Poble respecte al cas. 
 
Wendelín va estar a Caracas fa uns mesos participant en un fòrum organitzat per l'esquerra veneçolana, segons informacions de la premsa local. 
 
Font: Font: PRES.O.S. web del S.R.I.