Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

9 de març 2010

ATUREM L’AVENÇ DEL RACISME I LA XENOFÒBIA!

El dia 13 de març, la Plataforma per Catalunya (PxC) de Josep Anglada pretén dur a terme la presentació de la candidatura d’aquest partit per a les eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya, a l’Hotel Barceló Sants de Barcelona, sortint definitivament de la política local i apareixent a la ciutat de Barcelona per la porta gran. Per a l’ocasió comptaran amb la participació de líders europeus de diferents partits neofeixistes i d’extrema dreta com el Vlaams Belang flamenc o la Lega Nord italiana, entre d’altres.

L’aparició d’un partit d’aquestes característiques a la ciutat de Barcelona i al panorama política català, és un fet greu i marca un important i perillós precedent que ha de ser respost per la protesta i la resistència popular. Recordem que es tracta de l’únic partit d’extrema dreta i racista amb certa projecció a tot l’Estat espanyol, que comença a ser reconegut com el referent per a la majoria de partits d’aquestes característiques d’Europa.

Ja és prou conegut el paper que ha jugat la PxC allà on ha tingut presència institucional, com a la ciutat de Vic, on Josep Anglada ha jugat un paper populista i d'intoxicador de la població a base de mentides sobre la realitat dels treballadors immigrants que allà resideixen; carregant el pes dels problemes i penúries que pateix la població d’aquest país a les esquenes de la població estrangera. S’ha pogut veure aquests últims dies el perill que comporta la presència d’aquest partit a les institucions, com en el cas dels empadronaments, on la majoria de partits “d’esquerres” amb representació han assumit covardament les postures xenòfobes i excloents de PxC per por a perdre la seva part del pastís davant l’avenç de les posicions racistes que impulsa el Sr. Anglada.

Les organitzacions i col·lectius sotasignants fem una crida a tota la societat a mobilitzar-se i organitzar iniciatives i accions de protesta i bloqueig davant d’aquest acte, ja que és fonamental que el feixisme i l’extrema dreta no disposi de cap espai des d’on escopir les seves mentides i el seu ideari excloent i genocida, actuant com a crossa del capitalisme quan aquest es troba en hores baixes, culpant la població immigrant de la misèria que pateix la classe treballadora i el conjunt de les classes populars per culpa d’aquest sistema voraç i salvatge.

Acció Antifeixista Reus, CJC/Joves Comunistes del Poble Català, CJC-Joventut Comunista, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Plataforma Antifeixista de Barcelona, PSUC-Viu.

Per a més adhesions, enviar un correu electrònic a plataformaantifeixista@gmail.com.