Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

7 de març 2010

El secretari d'Interior anuncia que reforçarà la presència policial a Salt

Solució per apagar l'enrenou de Salt: policia. Aquesta és la mesura que pretén tirar endavant el secretari general d'Interior, Joan Boada (ICV), que utilitza únicament el terme "inseguretat ciutadana" per definir una situació que per culpa de la marginació i les mancances socials ha esclatat en les darreres setmanes a Salt, amb l'ajut dels mitjans de comunicació.
 
Reforçar la presència policial enviant "operatius concrets" és l'única "solució" que veu ICV per atenuar el conflicte. 

Però segons les declaracions del regidor d'Independents per Salt (IPS), Ramon Muñoz, recollides per Llibertat.cat, el problema respon al model de creixement que ha seguit Salt -impulsat per les institucions- i que concentra la pobresa i fomenta la massificació, tot agreujant la pressió sobre les classes populars més febles. 

Salt acumula una trajectòria complexa de massificació demogràfica provocada per l'elitització viscuda des d'uns anys ençà a la ciutat de Girona, que ha anat fomentant l'expulsió dels sectors populars. La vila, tal com explica l'alcaldable de Girona per la CUP, Jordi Navarro, "mai ha volgut assumir tots els reptes urbanístics i demogràfics que també li afectaven". 

En un article d'opinió publicat a Llibertat.cat, Navarro -criat a Salt després de ser "expulsat", segons diu, de la capital- explica que "Salt li va tocar viure el que Girona no va voler viure, un creixement urbanístic i demogràfic desbocat i incontrolat, amb especulació i corrupció inclosa". 

I a tots aquests problemes induïts des de les institucions, van arribar els naturals fluxos d'immigració, que van patir l'abandonament de l'administració. Salt ha vist com l'índex d'immigració arribava a un 45% en uns pocs anys, i tal com adverteix Navarro, "calen recursos, diàleg, voluntat i moltes més eines per tal d'assolir un clima de convivència raonable". 

Tanmateix, l'administració, lluny de servir el poble i satisfer-ne les necessitats i mancances, opta per la repressió, tal com ha confessat el mateix Boada. El secretari general d'Interior ha recordat aquest dissabte que la llei permet a tots els municipis crear una junta de seguretat local presidida per l'alcalde, on hi són presents la policia local, els Mossos d'Esquadra i regidors. 

A més, Boada també ha destacat que si els alcaldes fora d'aquesta junta local demanen més reforços policials, la conselleria d'Interior atén la seva demanda i envia operatius concrets.