Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

25 de març 2010

Els Mossos han necessitat 11 hores per desallotjar els activistes en lluita contra la MAT

El desallotjament de la desena de joves que protestaven contra la MAT i que vivien en un campament als boscos de Sant Hilari Sacalm ha finalitzat prop de les cinc de la tarda després que un ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra, que ha despenjat els activistes que vivien als arbres.

L'operació ha acabat amb desenes de joves identificats. 

Alguns veïns s'han queixat per la presència de mossos i han assegurat haver sentit trets de pilotes de goma. La CUP ha denunciat el desallotjament de les Guilleries 

La zona del campament, de difícil accés per pistes forestals, ha estat tallada durant tota la operació per les autoritats policials. El campament estava preparat per resistir unes hores i de forma pacífica el desallotjament. Moltes de les tendes on vivien els joves estaven dotades de túnels subterranis amb tubs de goma per poder respirar sota de terra.
 
També havien ideat un sistema de cordes que unia totes les cabanes que hi havia sobre els arbres per poder-se comunicar. Quan han arribat els dispositius dels Mossos d'Esquadra, alguns dels protestants estaven encadenats a bidons i lligats de les cordes que unien les cabanes.

La CUP denuncia el desallotjament de les Guilleries
 
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona reitera la seva oposició frontal a la MAT i reclama mesures dures contra les companyies elèctriques alhora que se solidaritza amb els activistes desallotjats. 

La formació denuncia el desallotjament dels activistes ambientals que ha tingut lloc aquest matí i rebutja els mètodes violents i covards emprats per la policia catalana comandada per Joan Saura. 

Quan encara no han passat dues setmanes de la gran nevada que ha deixat comarques senceres a les fosques i milers de persones sense servei, quanni govern ni poders fàctics representats per les grans companyies elèctriques han tingut la decència d'actuar en conseqüència, la CUP considera "deltot injust i injustificable" aquesta actuació politico-policial. 

La CUP reitera una vegada més el "més ferm rebuig" a la MAT, així com al model elèctric centralitzat promogut pels governs espanyol iautonòmic i les corporacions elèctriques "mafioses, que únicament busquen el benefici immediat sense importar-los el més mínim el gravíssim impacteambiental que generarà aquesta innecessària i lucrativa infraestructura". 

Alhora, la formació enviar un missatge de solidaritat als activistes ambientals que durant tant de temps han estat lluitant des dels boscos de les Guilleriesalhora que encoratja tots els col·lectius que durant anys han estat lluitant contra la MAT i a la ciutadania en general a rebel·lar-se contraels poders fàctics.