Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

19 de març 2010

La policia retira pancartes de denúncia antifeixista a Vic

Els Mossos i la policia local fan una "neteja" de pancartes on es podia llegir "El feixisme avança". El líder ultra Josep Anglada és imputat per un delicte d'incitació a l'odi. Osona.com recull la notícia avui que els Mossos d'Esquadra, la policia local i brigada municipal de Vic van realitzar una cacera política de pintades i pancartes davant l'Ajuntament de Vic i a la Rambla del Carme de la ciutat. Les pancartes anaven dirigides explícitament contra la formació política Plataforma per Catalunya, liderada pel regidor vigatà, Josep Anglada. El col·lectiu d'immigrants ha anunciat avui que l’Audiència de Barcelona ha reobert el cas dels fulletons a les eleccions municipals del grup d'Anglada. La pena per al president de PxC podria ser de tres anys de presó i inhabilitació per a les eleccions. 

L'Audiència de Barcelona s'ha posicionat en relació al fulletó distribuït durant la campanya de les eleccions municipals del 2007 pel grup ultradretà liderat per Angalda. Així, la Plataforma per Catalunya (PxC) podria haver incorregut en un delicte de racisme, contemplat al codi penal.  El president de la formació, Josep Anglada i el regidor Joan Carles Fuentes hauran de declarar aquest divendres com a imputats en un delicte d'incitació a l'odi.

El jutjat de Vic, en canvi, va interpretar ara fa un any i mig que l'elaboració del pamflet era només constituïu d'una falta.

Els representants dels col•lectius d'immigrants ha exposat que l'Audiència Provincial interpreta que els fulletons poden haver vulnerat l'article 510 on es considera delicte l'odi i la discriminació a persones per raons d'origen o religió i que contemplen un càstig penal. En cas d'una sentència favorable als drets i llibertats de les persones, la pena màxima que es pot aplicar en aquests casos a grups i persones amb filiació racista és de fins a tres anys de presó i la inhabilitació per presentar-se a les eleccions. 

D'altra banda, la persecució contra les pancartes de denúncia del feixisme i del racisme a Vic ha provocat un nou debat al si de la població, ja que s'ha percebut que la tasca de les policies i de la brigada de neteja comandada per l'ajuntament afavorien el grup feixista d'Anglada i intentaven silenciar el perill de posicions feixistes al si de la societat osonenca.  

Les pancartes de denúncia del racisme van aparèixer poques hores després que Anglada fos entronitzat com a cap de llista al Parlament en un multitudinari acte a Barcelona. Tot seguit i de manera organitzada i coordinada les policies autonòmica i local, així com la brigada de neteja, van organitzar una "neteja" dels continguts antifeixistes i una batuda per tal d'intentar localitzar els activistes que les havien col.locat, sense èxit.