Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

3 de març 2010

Llibertat pròxima de Manuel Pinteño!

MANUEL PINTEÑO quedarà en llibertat després de 30 anys d'empresonament ja que el jutjat de Vigilància Penitenciària de Granada ha decidit revisar la seva situació. El jutge ha considerat finalment que Pinteño, per raons de sobre sabudes, hauria d'haver finalitzat fa temps la seva condemna ("hay que tener en cuenta que el penado lleva en prisión ininterrumpida des del 1 de diciembre de 1986.") i que "té un pronòstic favorable per la reinserció".

L'Audiència Provincial ha acceptat no oposar-se a la sortida definitiva del pres. Segurament els que mai podràn reinsertar-se en la tranquilitat de la seva consciència són aquells que l'han mantingut pres durant tots aquests anys.

La decisió sobre la seva llibertat s'ha produït en ple augment de les lluites antirepressives i solidàries amb el seu cas, i sobretot en el context de debat al voltant de la cadena perpetua a l'Estat espanyol. Però el més important a més, és recalcar que la seva imputació mai ha estat per dilectes de sang, sinó que ha representat un dels atracadors més actius durant els anys 70 i principis dels 80.

Tot i haver-se aplicat la Doctrina Parot, que no permitia la seva llibertat fins el 2016, la situació "favorable" que ha jutjat l'Audiència pretén aplicar una llibertat inmediata, tot i que en règim de TERCER GRAU. Mentre la Fiscalía alacantina considera que segons l'article del Codi Penal que s'aplica, a Manuel Pinteño li correspon l'excarcelació immediata.

Sembla ser que durant aquesta setmana es farà favorable l'alliberament inmediat i definitiu amb el beneplàcit d'ambdòs institucions judicials.

Per a més informació: http://libertad-manuel.blogspot.com/