Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

23 de març 2010

Lluita contra la persecució sindical a Tarragona

Avui al matí, s'ha realitzat una concentració davant el Departament de Treball de la Generalitat a Tarragona, contra l'acomiadament d'un delegat de la CGT a l'empresa MAYMO. De fet, és el segon cop que l'acomiaden a causa de la seva tasca sindical. El primer cop, va ser readmés després de la pressió d'uns 300 treballadors de l'empresa. Ara, l'empresa es troba en concurs de creditors i, el rebuig per part d'aquest delegat d'acatar-lo, ha provocat de nou el seu acomiadament. Aquest concurs -segons els sindicalistes- és una operació de l'empresa per poder acomiadar lliurament tots els actuals treballadors, ja que, n'ha creat una altra de similar per continuar l'activitat. Per altra banda, avui s'ha fet pública una sentència d'un tribunal de Barcelona, que obliga l'empresa EMTE Service a abonar el sou retingut per part de l'empresa a dos treballadors, que havien estat multats per denunciar l'acomiadament d'un company, que havia sol·licitat diferents permisos per poder acompanyar el seu fill malalt de càncert a l'hospital.

La CGT denuncia MAYMO per l'acomiadament d'un delegat sindical

Avui al migdia, s'ha celebrat un acte de mediació entre l'empresa MAYMO i un delegat sindical de la CGT que n'ha estat acomiadat. Aquest acte de mediació no ha procedit, ja que, l'empresa s'ha negat a readmetre a aquest treballador. Davant l'actitud de l'empresa, el sindicat ha interposat una denúncia contra aquesta empresa, ja que critiquen que ha estat acomiadat en realitat, per oposar-se al concurs de creditors que ha presentat l'empresa.

L'any 2006, amb una plantilla de 470 treballadors, se celebraven eleccions sindicals per primer cop en aquesta empresa del metall. Al cap de sis mesos de funcionament del comitè, aquest delegat sindical va ser acomiadat per primer cop. Com a resposta, aquest treballador inicià una vaga de fam dins les instal·lacions de l'empresa i les posteriors pressions sobre l'empresa, avalades per uns 300 treballadors, provocaren la seva readmissió, així com la signatura d'un acord per sobre del conveni del sector.

Tanmateix, l'empresari intentà eludir els compromisos acordats, provocant fins a tres amenaces de vaga a l'empresa. I, mentrestant, l'empresari anava comprant noves empreses i va crear una empresa sobreposada i, deixava un deute amb la Seguretat Social que acumulava una quantitat de 1.700.000 € de la quota empresarial i 600.000 € de la quota obrera .Amb Hisenda tenia un deute de més de 1.000.000 de €. La Seguretat Social fa 9 mesos li va fer un embargament i el comitè va intercedir per a aixecar-lo, a condició de que es comprometin a fer un pla de viabilitat i pagar el seu deute.

Davant d'això, l'empresa sol·licita un concurs de creditors, per tal de poder liquidar l'empresa i, el comitè de treballadors enlloc de fer complir el pla de viabilitat accepta majoritàriament aquest pla. Només dos representants -entre ells el treballador acomiadat- es neguen a acceptar aquest concurs i es postulen a favor del pla de viabilitat per impedir el tancament de l'empresa i, el conseqüent acomiadament dels treballadors.

Davant d'aquesta negativa, l'empresari denuncia al treballador per uns suposats comentaris a internet contra la seva persona i li demana una indemnització de 60.000€.

EMTE Service condemanada de nou a retirar les sancions contra sindicalistes de la CGT

Avui s'ha fet pública una sentència dels jutjats de Barcelona contra l'empresa EMTE Service, que l'obliga a anul·lar les sancions que imposà contra diferents sindicalistes. De fet, aquesta és la darrera sentència que dóna la raó als treballadors que es declararen en vaga i foren reprimits per l'empresa. Un d'ells -actual delegat sindical- va ser readmès després de ser acomiadat i uns altres dos han percebut una compensació després de ser suspesos de sou i feina.

El motiu d'aquestes sancions i de l'acomiadament per part de l'empresa, fou l'oposició per part d'aquests tres treballadors de l'acomiadament d'un company seu l'any 2008, que havia demanat diferents permisos a l'empresa per acompanyar el seu fill a l'hospital, ja que, aquest tenia càncer. Per aquest motiu, es van declarar en vaga i l'empresa va decidir d'acomiadar-ne un i sancionar-ne dos més.

Des de llavors, el sindicat va interposar una denúncia contra l'empresa i després de diferents sentències judicials, aquesta s'ha vist obligada a readmetre al treballador acomiadat i anul·lar totes les sancions imposades. Una lluita judicial que ha durat dos anys i, que no ha comptat amb el suport de CCOO que completa el comité d'empresa, però que finalment s'ha acabat resolent a favor dels tres treballadors.