Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

2 de març 2010

Lluitem per a la Bergadana!

La Bergadana, l’empresa amb més treballadors/es de Gironella, va ser una planxisteria familiar (Muntañà-Tuyet) amb més de 30 anys d’experiència i amb un gran prestigi a Europa. L’any 2008, Enric Muntañà va vendre el 80% de l’empresa al grup inversor holandès, Nimbus. A través de la societat SFB, Nimbus va unir la Bergadana a un altre poderós grup, l’alemany Binz. 

Això va passar al 2008, i un any abans, l’empresa gironellenca acumulà dèficit per primera vegada (aproximadament d’1milió d’euros). El grup financer Nimbus, propietari de 40 empreses punteres al mercat europeu i entrenat en refer negocis en problemes, va liquidar el dèficit. Ara bé, no es va canviar la direcció de l’empresa (recordin que als últims temps s’acumulava massa despeses), ni canvis en la gestió i la manera d’organitzar el treball. D’altra banda, no es va invertir en nova maquinària, ni tampoc es va importar feina de l’extranger.La plantilla va començar a sentir una manca de mètodes de treball, i improvització per part de la dirección de la planxisteria (sense noves ordres des d’Holanda).

A finals de l’any passat, encara dins d’un ERO des del maig, que afecta a més del 90% dels treballadors/es (que tots ells i elles havien acceptat fer), hi va haver un Calvi en la gerència. Dos mesos després del Calvi, l’empresa es declara en suspensió de pagaments, a banda de voler expulsar la meitat de la plantilla (73persones). 

Nimbus, acollint-se a la deslocalització de les empreses, portada a terme arran de la implantació del sistema capitalista, vol emportar-se la producció de la Bergadana al Gurp Binz d’Alemanya (apropiant-se de la marca i la cuota del mercat espanyol). Així a Gironella podran portar els seus productes. Tot això, sense assumir el cost de tots els llocs de treball destruïts (73). El poder politic pot actuar a favor de les 134 famílies que viuen en part de la Bergadana???? O encara no sembla prou complicada aquesta trama!