Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

27 d’abr. 2010

Absolts els nou estudiants imputats per l’ocupació de la seu d’ERC

La jutgessa ha desestimat la petició de la fiscalia de sis dies d’arrest domiciliari
 
Ara bé, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) puntualitza que la sentència absolutòria estat responsabilitat en gran part de la campanya “Més de 100 a judici” que ha pogut mediatitzar el cas i forçar a ERC a fer-se enrere en el procés judicial. 
 
A més a més, el SEPC considera que l’estratègia repressiva traçada pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i els rectors catalans ha tornat a fer fallida en el seu tram final. Altra vegada es valida la tesi que la lluita política del moviment estudiantil ha estat plenament legítima i que la resposta coactiva donada pels responsables dels centres universitaris i les administracions ha estat precipitada, desproporcionada, irresponsable i injustificada en molts casos.
 
És per això, segons el SEPC que els futurs judicis que haurà d’afrontar el moviment estudiantil ho farà des de laconvicció, després de tres intents frustrats d’encausament penal, que resultarà moltcomplicat que els tribunals fallin en contra dels estudiants, perquè la campanya de denúncia política d’aquests processos està produint els seus efectes. 
 
Finalment el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans anima a totes aquelles persones que varen participar de les mobilitzacions de tot el curs passat a participar de les que s’estan convocant peraquest i a fer-ho des de la seguretat que el cop repressiu de l’any passat està a hores d’ara entrant enun carreró sense sortida.
 
Aquesta setmana hem pogut conèixer la sentència del jutjat que porta el cas de l’ocupació de la seu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i que tenia imputats a 9 estudiants ques’enfrontaven a una demanda de sis dies d’arrest domiciliari per part del ministeri fiscal. El darrer 23 de març es realitzà el judici on la fiscalia fou incapaç d’aportar proves que validessin l’acusació de falta de deslluïment de béns immobles amb que s’acusava als 9 estudiants. Davant d’aquesta evidència la jutgessa ha fet prevaler la presumpció d’innocència cap els nostrescompanys i ha decidit absoldre’ls.

L’ocupació de la seu d’ERC fou una acció realitzada el 28 d’abril de 2009 per forçar un posicionament del conseller d’Universitats, Innovació i Empresa i militant d’ERC, Josep Huguet,sobre les mobilitzacions que estava protagonitzant el moviment estudiantil vers el Procés de Bolonya. El conseller només s’havia referit a les protestes amb ànim de criminalitzar-les i ridiculitzar-les i davant d’aquesta nova acció va donar noves mostres del tarannà autoritari que l’haviacaracteritzat en emprar els Mossos d’Esquadra per desallotjar i identificar els estudiants querealitzaven l’ocupació simbòlica.

A més a més el partit ERC decidí portar-los davant els tribunals en un primer terme, cosa que obrí unes diligències judicials. Després, davant la pressió mediàtica que suposà la campanya “Més de100 a judici” engegada pel SEPC al novembre de 2009, ERC optà per retirar-se de la via judicial,però la fiscalia li prengué el relleu en el paper d’acusació. Novament l’impacte de la solidaritat i de la denúncia política del procés ha servit per aturar l’estratègia repressiva de les autoritatsuniversitàries i governamentals.