Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

9 d’abr. 2010

Comunicat d'Acció Autònoma pel 30 d'Abril i el 1er de Maig

MORT AL CAPITAL!!! NI UN PAS ENRERE! !!

CADA DIA ÉS 1er DE MAIG

Pel col·lectiu Acció Autònoma cada dia és 1er de Maig, ja que el capital ens escanya diàriament en forma de sous de misèria, precarietat, explotació i assassinats laborals, preus de vivenda i lloguer abusius,especulació immobiliària, agressions constants al medi ambient, i un llarg i desgraciat etc, creiem que sobren els motius per lluitar dia a dia contra totes les injustícies que patim i no només un sol dia a l'any.

Per l'abril, al kasalet (kasal okupat i autogestionat Joan Berney) hem preparat diverses activitats que podreu trobar detallades al calendari i també participarem, i animem a tothom a fer-ho, de les manifestacions d'aquest més i del 1er de Maig:

 • Manifestació contra l'atur, la precarietat i l'exclusió social.
  Dissabte 10 d'abril a les 11,30 a Sabadell (a la Pl. de la Creu de Barberà,Renfe-Sabadell Sud)

 • Manifestació 1er de Maig a Terrassa.
  Dissabte 1 de maig a les 12h a la plaça de Ca n'Anglada.

 • Manifestació 1er de Maig unitària de moviments socials a Barcelona.
  Dissabte 1 de maig a Bcn a les 17h a la plaça de la Catedral.


 • I CADA NIT POT SER 30 D'ABRIL!

  Ja fa molts anys que el 30 d'abril serveix com a data per recordar que l'acció directa i el sabotatge (okupacions, manis, accions diverses,...) són eines, que juntament amb moltes d'altres són completament vàlides i legítimes per tal de lluitar i combatre dia a dia, i nit a nit, a l'estat i al sistema capitalista, responsables de la misèria, desigualtats i injustícies que patim. Acció Autònoma, en aquest sentit, entenem el dia 30 d'abril com una data per visualitzar i reivindicar aquestes eines de lluita (l'acció directa i el sabotatge) que es duen a terme durant tot l'any però que per la seva dinàmica passen desapercebudes i també perquè la por que li generem als nostres enemics capitalistes fa que siguin silenciades.

  Fent una mica de recull històric hem volgut esbrinar quan s'originava la data del 30 d'abril i hem trobat les següents informacions:

  "Segons algunes fonts el dia internacional del sabotatge caldria situar-lo abans que la data del primer de maig fos inscrita al calendari laboral com a festiu en honor a les víctimes d'una fabrica de Chicago en la qual un grup d'obrers van morir en un incendi al no poder sortir ja que l'empresari els havia tancat a dins. 

  Precisament cada primer de maig ,per denunciar les condicions laborals i exigir millores i recordar als obrers morts a Chicago, es feien arreu jornades de vagues. En moltes fàbriques, per aconseguir para la producció pel primer de maig, els obrers feien sabotatges el dia anterior, el 30 d'abril." 

  "Segons altres fonts l'origen d'aquesta data neix del moviment kraker (okupa) holandès. El més d'abril del l'any 1980 els krakers havien convocat una gran quantitat d'actes en contra d'una gran festa que organitzava la reina d'Holanda, amb un cost d'uns 600 milions de les pessetes d'abans. 

  Tots els actes van ser durament reprimits. La festa es feia el 30 d'abril i durant tot aquell dia a les ciutats d'Holanda van haver-hi grans enfrontaments amb la policia. 

  L'any següent va ser anomenat l'any contra els bancs i es va aconseguir fer accions a Holanda, Alemanya, Anglaterra i França... quedant instaurat com a dia internacional del sabotatge."