Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

9 d’abr. 2010

Crida a la participació a la manifestació "contra l’atur, la precarietat i l’exclusió social"

c11b_ddDemà, a les 11:30h a la plaça de la Creu de Barberà s'iniciarà la marxa que finalitzarà a Badia de Vallès.

Moviments populars, polítics i sindicals del Vallès Occidental fan públics els motius per donar suport a la mobilització convocada per la Confederació General de Treballadors i Treballadores (CGT).

PER QUÈ ANIREM A LA MANIFESTACIÓ CONTRA L'ATUR, LA PRECARIETAT I L'EXCLUSIÓ SOCIAL DEL DIA 10 D'ABRIL A SABADELL

Perquè estem fartes de veure com l'atur puja dia a dia a la nostra comarca. A molts barris del Vallès Occidental ja hi ha més del 20% de persones sense feina i moltes d'elles tenen ingressos insuficients per a fer front a les necessitats més bàsiques: habitatge o alimentació.

Perquè estem ja cansades de veure com els beneficis empresarials segueixen creixent mentre es retallen drets laborals i socials amb l'excusa de la crisi. Mentre el govern allarga l'edat de jubilació i el temps de cotització a la Seguretat Social per a tenir una pensió, retalla els pagaments de les empreses a la mateixa Seguretat Social. Alhora, la precarietat augmenta, es congelen els salaris i es fomenta l'abaratiment dels acomiadaments.

Perquè no volem acceptar que hi hagi part dels nostres veïns i veïnes sense drets. La llei d'estrangeria, les detencions preventives del ministeri de l'interior o les restriccions a l'empadronament de persones immigrades fomenten el racisme i condemnen a una part de nosaltres a l'exclusió, dividint-nos com a persones treballadores tot oblidant qui són els veritables culpables de la crisi.

Perquè no volem que els serveis públics continuïn massificats, siguin insuficients i augmenti el seu preu a través de processos de privatització. Seguim necessitant hospitals, suport a la tercera edat i persones depenents, guarderies, escoles o centres cívics públics, col·lectius i accessibles i, al mateix temps, que els nostres barris siguin més viscuts i saludables. En aquest sentit també reclamem que les polítiques urbanístiques, d'habitatge i infraestructurals fomentin la qualitat de vida i l'equilibri del i en el conjunt del territori, i no l'especulació, el lucre privat i la contaminació de l'aire que respirem.

Per totes aquestes raons, però sobretot, perquè com a treballadors i treballadores i veïnat creiem que tenim dret a exigir respostes a l'actual situació que defensin els nostres drets i aspiracions, i ho volem fer, les associacions i moviments socials del Vallès sotasignants volem adherir-nos a la manifestació que el sindicat de CGT de Catalunya ha convocat aquest dissabte 10 d'abril a la Plaça de la Creu de Barberà, a Sabadell, i que recorrerà també els carrers de Barberà del Vallès i finalitzarà a Badia del Vallès.

No volem quedar-nos quietes mentre es trepitgen els nostres drets. Formem part d'un poble viu, que al llarg de la història ha lluitat per una societat més justa i poc a poc hem aconseguit algunes millores socials que hem gaudit els darrers anys i que no volem perdre. Creiem que ja és hora que ens mobilitzem i el dissabte 10 d'abril és un bon començament. Per tot això us esperem a la manifestació i a les lluites que en el dia a dia anem tirant endavant als nostres barris i ciutats.

Entitats adherides fins el 8 d'abril de 2010:

Acció Autònoma (Terrassa), Alternativa d'Esquerres per Badia, Assemblea d'Afectats d'Hipoteques de Badia del Vallès, Assemblea d'Aturats de Badia del Vallès, Assemblea de Joves (Barberà del Vallès), Assemblea de Joves de Montcada, Assemblea de Joves de Sant Cugat, Assemblea de Joves de Sabadell/CAJEI, Assemblea Popular de Terrassa, Associació Espai Democràtic Intercultural (AEDI-Terrassa), Ateneu de Barberà, Casal de l'Esquerra (Badia del Vallès), Candidatura d'Unitat Popular (Sabadell), Casal Cubà de Barberà, Casal Independentista i Popular Can Capablanca (Sabadell), CNT-Sabadell, CUP-Sabadell, Endavant (OSAN), Esquerra Alternativa per Barberà, Kaosenlared, Kol·lectiu de Dones (Barberà del Vallès), Justa Revolta (Sabadell), La Guitza (Sant Cugat), Moviment Popular de Sabadell, Partit Comunista d'Espanya (ML)-Barberà, Ràdio Trama (Sabadell), Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.