Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

18 d’abr. 2010

Demanen la dimissió del tinent alcalde de segurat de Tarragona

Col•lectius polítics i socials de la ciutat denuncien l’abús de poder sistemàtic que exerceix la Guàrdia Urbana de Tarragona sobre les persones políticament actives i integrades al teixit associatiu de la vila. Aquest dimecres han repartit octavetes davant l’ajuntament demanant la dimissió del tinent d’alcalde de Seguretat i Mobilitat, Carles Castillo. Aquesta ha estat la reacció als fets ocorreguts poc abans, quan dos agents han identificat a dos joves i requisat una cinquantena d’exemplars del Periòdic La Bicicleta que estaven repartint a la Rambla Nova.    

Ahir dimecres diverses persones vinculades a la la Candidatura d'Unitat Popular de Tarragona, Endavant (OSAN), Cau de Llunes (AFRT) i el el sindicat Co.bas van repartit octavetes a la plaça de la Font en les que demanaven la dimissió del tinent d’alcalde de Seguretat i Mobilitat, Carles Castillo.

Hores abans del repartiment d’octavetes a les portes del consistori, diversos grups de persones repartien pels carrers de Tarragona el nou número del Periòdic La Bicicleta, on es denuncien els excessos i la repressió de caràcter polític de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Ha estat llavors, quan dos agents d’aquest cos s’han acostat a dos joves que repartien La Bicicleta a la Rambla Nova. Allí els han identificat i requisat una cinquantena d’exemplars del periòdic, també els han amenaçat amb multar-los adduint que estava prohibit repartir diaris segons les ordenances cíviques.

Els col•lectius i organitzacions que demanen la dimissió de Carles Castillo creuen que la denuncia de l’abús de poder exercit pel cos policial podria ser la raó per la qual han requisat els periòdics. Per la seva part el tinent d’alcalde de seguretat i mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona ha titllat de “extremistes anti-sistema” als que demanen la seva dimissió.