Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

16 d’abr. 2010

El govern espanyol minimitza les agressions feixistes i les titlla de marginals

El número dos del Ministeri d’Interior espanyol, Antonio Camacho, va evitar ahir donar resposta a les dades de violència política a al País Valencià aportades per diversos diputats, que li van recriminar la impunitat i la preocupació dels col·lectius afectats. 
 
El Secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho, va comparèixer ahir al Congrés dels Diputats a petició de diferents grups de la cambra per donar explicacions sobre els alts índex de violència feixista a la País Valencià i l'increment de l'activitat neofeixista a tot l'Estat. Camacho va negar que a la Comunitat hi haja impunitat en les accions violentes de l'extrema dreta i que existisca cap preocupació al respecte. “No és cert que existisca cap preocupació entorn les dades de criminalitat”, va dir, remarcant la reducció d'actes delictius en general i mesclant els delictes comuns amb els delictes xenòfobs denunciats per diferents col·lectius. 

Camacho va contestar a les preguntes dels diputats d'ERC i CiU assegurant que els equips policials responsables de controlar aquests grups funcionen perfectament i treballen de valent en la “prevenció” d'actes violents i difusió de l'odi. Mercé Pigem (CiU) en primer lloc, i a continuació Joan Ridao (ERC), van recordar les esgarrifoses dades de l'Informe Raxen que cada any elabora l'ONG Movimiento Contra la Intolerancia, i on el País Valencià  lidera les xifres d'accions violentes de tot l'Estat, així com les reiterades queixes i els informes dels membres de la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, citant una per una les més de vuitanta accions violentes impunes de l'extrema dreta els darrers dos anys 

Inclús el PP es va sumar a la preocupació dels anteriors grups, i va recordar una condemna que les Corts Valencianes van consensuar arran els atemptats amb bomba contra les seus del Bloc i ERPV l'any 2008 i que exigia el Govern central mesures contundents per aturar aquestes accions. 

Els diputats del PSOE van titllar de “marginal” el moviment ultra, “incapaç d'unir-se” i amb “grans diferències amb altres països, on en són molts més”. “Estem lluny de la impunitat i de la inacció”, va afegir al seu torn el Secretari d'Estat de Seguretat. Camacho va argumentar amb les lleis que criminalitzen l'odi i la violència, remarcant que existeixen moltes mesures de prevenció, i destacant les operacions policials contra els grups neonazis Hammerskins, Blood & Honour i Frente Anti-Sistema, este últim a la Comunitat en 2005. També va destacar la designació d'un Fiscal a l'Audiència Nacional centrat específicament en els grups neofeixistes. “Abordar bé un problema significa tindre la cautela de, ni minimitzar-lo, ni magnificar-lo”, va afegir, criticant que Ridao suggerís certa connivència de la policia amb els ultres. 

Font: L'informatiu