Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

27 d’abr. 2010

La Coordinadora Antipressiva del Penedès demana la llibertat de les persones detingudes per manifestar-se contra el racisme

El passat diumenge 25 d'abril més de 400 persones van participar en una cercavila contra el racisme, convocada per protestar contra l'acte que la feixista i racista Plataforma x Catalunya celebrava a Vilafranca del Penedès. La marxa va sortir a les 12:30 de la Plaça de la Vila, i després de recórrer els principals carrers de la vila, va dirigir-se cap a la zona esportiva, lloc on hi havia congregats els pocs més de 100 membres de la PxC, protegits per un ampli desplegament dels mossos d'esquadra.

Al final de la cercavila es va llegir un manifest de rebuig a l'acte de la PxC i un cop desconvocada els membres de PxC van començar a llençar pedres als manifestants, moment que els mossos van aprofitar per carregar desproporcionada i indiscriminadament contra les persones que estaven exercint el seu legítim dret de protesta. Aquests fets van acabar-se amb alguns dels manifestants lesionats.

Al cap d'unes hores els Mossos d'esquadra de paisà van detenir dues persones al centre de Vilafranca. A hores d'ara aquests manifestants segueixen en dependències policials, a l'espera de passar a disposició judicial. Els mossos els hi atribueixen la comissió d'un delicte de desordres públics i un altre d'atemptat a l'autoritat. Aquest dimarts passen a disposició judicial.

Des de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès manifestem:

+ Responsabilitzem als mossos dels incidents produïts, ja que la carrega policial va ser del tot gratuïta. La manifestació ja havia estat desconvocada i la gent estava abandonant els lloc dels fets. En lloc de seguir amb mesures de contenció, van decidir dispersar els manifestats a cops de porra i amb esprais lacrimògens.

+ Demanem la immediata posada en llibertat de les dues persones detingudes.

+ Considerem del tot il·legítim que les administracions tolerin la celebració d'actes feixista i xenòfoba, alterant la convivència de la vila.

26 d'Abril de 2010
Coordinadora Antipressiva del Penedès
Vilafranca del Penedès 

Les dues persones detingudes després de la manifestació en contra la Plataforma x Catalunya han estat posades en llibertat després de declarar davant del jutge.