Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

21 d’abr. 2010

Terrassa: Breu crònica sobre l'acte de benvinguda a l'Amadeu Casellas i per la llibertat dels i les preses

El passat divendres, 16 d'abril, per la tarda-vespre, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa(SAT) va organitzar una jornada per la llibertat dels i les preses i de benvinguda a l'Amadeu Casellas.

La jornada va començar a les 19:30h. amb una concentració davant de l'ajuntament de Terrassa. Aquesta concentració tenia dos vessants, tal i com explicava el comunicat que va emetre SAT per convocar la jornada: Per un cantó s'exigia la llibertat dels presos i preses i es denunciava la situació a les presons(sancions, aïllament, dispersió,...), així com la repressió cap a les persones que lluiten. Per un altre cantó la concentració tenia un caire també de celebració ja que fa poc que Amadeu Casellas havia sortit de presó després de més de 20 anys i d'haver passat per nombroses lluites a dins de presó denunciant el sistema penitenciari, motiu pel qual l'han reprimit durament i l'hi han fet complir 8 anys de més a la seva condemna. I és degut a aquesta trajectoria de lluita i fermesa que des de SAT li vam voler donar una calurosa benvinguda, a centre de Terrassa, amb el cap ben alt i el puny enlaire, i sortint alhora a manifestar-nos i continuar lluitant per la llibertat dels que encara continuen empresonats/des. Juntament amb l'Amadeu ens vam manifestar, vam reunir-nos unes 40 persones i li vam fer entrega d'una rosa com a símbol de llibertat i cap a quarts de nou es va desconvocar la concentració.

A les 21h. es va començar una xerrada al Kasalet a càrrec de l'Amadeu Casellas on va estar explicant la situació de repressió i injustícies a la qual l'havien sotmès, no tan sols a ell sinó a moltes persones més. Va explicar com es viu a dintre les presons, les mafies de directors i carcellers, els negocis que fan certs personatges a través d'explotar als pres@s amb el CIRE, les agressions, pallisses i tortures, les mobilitzacions, denuncies, vagues de fam,... van ser casi dues hores de preguntes, amb el kasalet al límit de la seva capacitat ja que erem tota la gent de la concentració més algunes persones més.

Poc abans de les 23h va començar el sopador, tot i que es va buidar vam ser unes 30 persones sopant, i en acabar va haver una actuació de música hip-hop a càrrec de "Fuego en la palabra", amb temes i lletres combatives contra la repressió, la crisi capitalista, contra les agressions de gènere, contra la repressió a l'immigració, per la llibertat dels presos,.. Val a dir que va ser una gran actuació que volem agraïr especialment degut a que van haver molts problemes tecnics que la van arribar casi a suspendre i tot i així, amb la mala calitat de so i demés va ser un molt bon final de jornada. 

Des de SAT vam donar-li una benvinguda tal i com es mereixia, i vam estar lluitant per la llibertat de tots els nostres companys/es que no poden estar amb nosaltres degut a que estan segrestats a les presons del sistema capitalista. Des d'aquí animem a tothom a continuar lluitant fins que tots els pres@s surtin al carrer!!!

Llibertat Alfonso! Llibertat Tamara! Llibertat presos 4F! Llibertat Nuria! Llibertat Laura, Marina i Lola!
Lliures tots i totes!