Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

25 de maig 2010

Ajornada la Cimera per la Unió per la Mediterrània a Barcelona

La cimera de la Unió per la Mediterrània convocada pel 7 de juny a Barcelona s'ha ajornat fins al novembre, segons ha informat el portaveu de la presidència d'Egipte en un acte a Atenes.

Segons ha explicat el portaveu, Suleiman Awad, la reunió s'ha posposat per permetre que avancin les negociacions indirectes entre israelians i palestins, amb la mediació dels Estats Units. La decisió s'ha pres després de les consultes del president egipci, Hosni Mubarak, amb el president francès, Nicolas Sarkozy, i el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. La cimera, que havia d'aplegar els caps d'estat de 43 països de la UE i de la riba del Mediterrani, era un dels principals actes de la presidència espanyola de la Unió Europea.

La cita estava prevista per al proper 7 de juny a Barcelona. Després de la gira del ministre d'Exteriors Miguel Ángel Moratinos per Pròxim Orient, però, el Govern espanyol considera que la reunió estava abocada al fracàs i ha preferit suspendre-la. Es corria els risc que l'assistència de mandataris internacionals fos reduïda, fet que posava en entredit l'objectiu de la cimera.

La premsa israeliana ja va posar en dubte la setmana passada la realització de la cimera euromediterrània a Barcelona, quan Síria i Egipte van amenaçar de boicotejar la reunió internacional si hi assistia el ministre israelià d'Assumptes Exteriors, Avigdor Lieberman, vist amb recel pels països àrabs per les seves postures de dretes.