Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

15 de maig 2010

Crònica de la concentració en solidaritat amb els treballadors acomiadats en el 061 català

En el matí del divendres 14 de Maig, la CNT de Barcelona es va concentrar en les portes del CEMAC per a solidaritzar-se amb els/les treballadors acomiadats del Servei d´Emergències Mèdiques, en ocasió de l'acte de conciliació referent a les 13 demandes impugnant els acomiadaments, al cual l'empresa no es va dignar a presentar-se. 
 

Durant la concentració, es va exhibir una pancarta amb el lema "107 despedidos, 107 razones de lucha", a més de repartir-se octavillas i denunciar públicament a través de megafonía l'actitud de l'empresa. Actualment, hem de suportar la indignant situació que, sense ni tan sols haver transcorregut un mes des de que es va acomiadar al voltant d'un 25% de la plantilla amb l'excusa de la finalització de la Grip-A, l'empresa ja està oferint nous contractes als treballadors acomiadats, amb la consegüent pèrdua dels seus drets adquirits. Cap destacar que els nostres contractes i funcions en el treball han estat idèntiques a les de la resta dels companys que segueixen en el servei, i que al delegat de la secció sindical de CNT no se li ha ofert tornar al treball, malgrat ser un dels que més prioritat tenia a causa de la seva antiguitat, el que significa un cas més de repressió sindical. 
 
En aquest context, vam considerar que no presentar-se a l'acte de conciliació constituïx un nou afront de l'empresa cap als seus treballadors, que exigeix la intensificació de les nostres accions de protesta i de solidaritat. 
 
La Secció Sindical continuarà en la seva lluita per a aconseguir la readmissió dels acomiadats, així com en la denúncia de les condicions de precarietat laboral en un servei de vital importància, clara evidència del desinterès dels poders públics pel benestar i salut de la població.