Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

5 de maig 2010

Denuncien la impunitat feixista de PxC a la cercavila contra el racisme de Vilafranca

Diumenge 25 d'abril, una cercavila contra el racisme va recórrer els carrers de Vilafranca que va acabar amb aldarulls, dues persones detingudes i diversos manifestants contusionats. 
 
Les entitats convocants manifesten el seu rebuig cap a l'actuació dels Mossos d'Esquadra ja que sostenen que en comptes de protegir als integrants de la cercavila cívica, van agredir els manifestants posicionant-se al costat i de part dels membres violents de la PxC. 

La cercavila va ser molt nombrosa, participativa i cívica, amb ciutadans i ciutadanes de diferents edats i procedències que van unir les seves veus a favor de la convivència, el respecte a la diferència, per a una societat amb els mateixos drets per a tothom. 
 
Malgrat tot, els organitzadors denuncien l'ús "excessiu, sectari i desproporcionat de la força i el gran desplegament policial" que es va mantenir durant tota la tarda. 

"Rebutgem, ara i sempre, que la nostra Vila esdevingui lloc de trobada d'agrupacions de caire feixista com la Plataforma per Catalunya (PxC)", manifesten, i afegeixen que "és intolerable que, mentre una vintena d'entitats de la comarca es mobilitzen per la defensa de la cohesió social, la convivència intercultural i el respecte a la diferència, l'Ajuntament de Vilafranca es desentengui i no només no mogui fitxa sinó que es mostri connivent cedint l'espai públic a partits com la PxC i facilitant-los, a més a més, material divers de propietat municipal i, per tant, de tots i totes els i les vilafranquines, nascudes aquí o no, per a la celebració d'actes marcadament racistes i xenòfobs". 

En acabar el seu acte van cremar diverses tanques municipals i contenidors de la brossa que l'ajuntament els havia cedit per a dur a terme el polèmic acte. En aquest sentit, els organitzadors lamenten que segons paraules de Josep Anglada, la regidora de participació ciutadana Dolors Rius anés a disculpar-se dels fets i de la participació en la Cercavila de dos regidors de l'Ajuntament de Vilafranca. 

En l'acte d'aquell diumenge, la PxC va insistir en que a Catalunya "no hi cabem tots", tot mostrant una pancarta on s'hi llegia "Controlem la Immigració". Les entitats antifeixistes recorden que PxC és una formació política que propugna la violència, el trencament de la pau social i la convivència ciutadana i en aquest sentit es pregunten què passaria si una organització política decidís desplegar una pancarta que digués "Controlem els gais, a Catalunya no hi cabem tots", o "Controlem les dones". 

"Defensar la llibertat d'expressió i mantenir un discurs basat en l'exclusió de part de la ciutadania són dues posicions incompatibles entre si. Quina escull Vilafranca?", pregunten.

Font: http://www.llibertat.cat/