Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

28 de maig 2010

La fiscalia demana l’arxiu del cas de la pantalla de Terrassa

La notícia coincidí amb la celebració d’una concentració i un requeriment al ple de l’Ajuntament de Terrassa per esclarir la responsabilitat política de l’acte espanyolista.

Després de gairebé un any, criminalitzant l'independentista català, de no reconèixer-li el dret a no haver d'anar a signar cada 15 dies a Jutjats, el Ministeri Fiscal va remetre als jutjats la petició d’arxiu.

Ara, la pilota és a la teulada de l’Ajuntament de Terrassa a qui les entitats que donen suport a l’encausat, en Jaume, militant indepentista, exigim que es retiri com acusació immediatament.

Tot plegat quan més d'una seixantena de persones es concentraven  davant del consistori coincidint amb el ple municipal on es van requerir explicacions sobre l’acte espanyolista. L'Ajuntament va reconéixer que només amb la instal·lació de la pantalla li va costar a l’erari públic més de 6.000 euros quan fins al moment sempre havia negat haver pres part en l’impuls i organització de l’acte que, recordem-ho, es va omplir de miltants d’ultra dreta, amb banderes espanyoles, del règim franquista i del règim borbònic, aixecant el braç contínuament.

Alerta Solidaria creiem que aquest cas posa novament en evidència el rídicul fet pels Mossos d'Esquadra en intentar criminalitzar l'independentisme català, allargar el procés al màxim, en imputar altres persones, esperant que apareixin indicis o proves que demostrin el que ells no saben demostrar. Un nou cas de repressió en base a fitxers polítics il·legals. Un nou cas de vergonya per a una policia i un departament d’interior que es diuen democràtics.