Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

30 de maig 2010

Mig miler de persones s'apleguen a Vic contra el feixisme i la xenofòbia

La manifestació i posterior concentració davant l'Ajuntament de Vic s’ha fet sota els lemes  "Tots contra el feixisme" i  “Tots som persones” respectivament. La marxa estava convocada per la Coordinadora Antifeixista d’Osona i la concentració per una plataforma cívica d'entitats.

La protesta tenia per objectiu donar un “toc d'atenció” davant l'ús “electoralista” i “irresponsable” de la immigració en els darrers esdeveniments com la polèmica sobre l'empadronament sorgida en municipis com Vic i Sant Andreu de Llavaneres (Maresme).  

I també per oposar-se al l’ideari discriminatori, deplorable i criminal que la dreta Europea més extrema introdueix a través de partits política com Democràcia Nacional, Espanya 2000 o Plataforma per Catalunya. 

Aquests partits, segons la Coordinadora antifeixista d'Osona,  durant els últims anys, han experimentat un preocupant creixement, fins arribar, en alguns casos, a incidir en les politiques locals, com és el cas de Vic. I no només això, és molt provable que a les properes eleccions catalanes el partit xenòfob PXC tingui representació parlamentària.