Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

30 de maig 2010

Notícies variades sobre els pres@s polítics

-Judici farsa al setembre de 2010 contra Manuel Arango Riego, militant del PCE(r), detingut a Barcelona en 2007. Se li jutjarà per la seva "possible participació" en un assalt a un Banc a Múrcia, acció reivindicada pels GRAPO, amb els quals el PCE(r) i els seus militants no tenen gens que veure orgànicament. L'Acte és còpia exacta de la qual van acusar a Manuel Pérez Martínez, Secretari General del PCE(r) de l'assalt al furgó blindat a Vigo en 2000. Però recordem, del que va haver de sortir absolt per falta total (i absurdes per altra banda) de "proves". 
 
-Más judicis-farsa. A la fi de 2010, altra vegada contra Arango i els també militants del PCE(r) Isabel Aparicio Sánchez, Paco Cela Seoane i Lucio García Blanco. Se'ls acusa de "pertinença a banda armada", cosa falsa i indemostrable, però així ficaran de 11 a 14 anys de presó a cadascun d'ells per militància única i exclusivament política. 
 
-Quedaria, per lògica, altre judici-farsa per a 2011, contra 5 solidaris dels Comitès per un SRI empresonats al gener de 2008, acusats de "tot és GRAPO", que actualment, després de molts mesos de presó, es troben en llibertat condicional. Un d'ells està en cadira de rodes per balazos policials des de 1980, un altre té gran minusvalidesa, un altre és un mundialment conegut advocat defensor de presos polítics, insubmisos, okupas... Altres dos, esforçats treballadors i coneguts solidaris... Sense paraules. 
 
-Raúl Calero Arcones, va ser mort per la guàrdia civil en Rincon de Ademúz (Teruel) al costat de Carmen López Sánchez el 26 de maig de 1979. Ambdós eren militants dels GRAPO. En 1987, la seva mare i la seva germana van ser detingudes i empresonades al costat d'altres 3 solidaris, Luis Muiñas, Elena Calcerrada i Juán Amigo en la presó de Cuenca durant 15 dies per fer un petit homenatge als seus familiars caiguts en el lloc on van ser morts. El seu "delicte" va ser col·locar una pancarta en el lloc, recordant que allí els va matar la guàrdia civil 8 anys enrere. Els van acusar de "injúries greus". Després de la presó, van sobreseure la causa. Doncs bé, sabies que després de 23 anys II.PP els té vetat comunicar com amics amb els presos polítics per aquells fets "sobreseguts"?. 
 
-L'augment de les visites per part de solidaris i amics als revolucionaris empresonats s'està veient en aquesta última temporada molt incrementada. Els presos i preses antifascistas de les presons de Còrdova, Morón, Brieva i unes altres estan rebent visites de gent nova, joves, companys de treball, nous amics... Però encara queden molts presos i preses polítiques sense tantes visites, amb molt poques, en alguns casos. Una nova crida a apuntar-se a visitar a aquests i aquestes preses amb els quals duem escrivint-nos unes cartes, o moltes... o una sola. I si resulta costós, cal començar a abonar economia solidària perquè uns altres o altres més lliures de temps o amb més ganes, ho puguin fer de forma regular. A omplir les presons de visites!! 
 
-Després de 18 dies en vaga de fam, els presos polítics bascos i antifascistas empresonats a Jaén II, l'han finalitzat el passat 27 de maig després de la promesa de complir la seva reivindicació "contra els escorcolls i denigraciones als seus familiars durant les visites, unes condicions de vida dignes i respecte al dret de comunicacions, ja que duen set mesos sense vises pels escorcolls". El moviment pro amnistia va indicar que van a realitzar una reflexió per a tractar de resoldre el conflicte amb la direccio del centre penitenciari. 
 
Font: PRES.O.S. web del S.R.I.