Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

15 de maig 2010

Paco Cela Seoane, biografia i denúncia de solidaritat

Paco Cela Seoane, pres polític del PCE(r), crida a la solidaritat amb el pres social resistent Manuel Martínez Quintas
 
«... I ja per a acabar, al final de la carta, us poso l'adreça de Quintales. Cinquenes és un vell lluitador de la COPEL [Coordinadora de Presos en Lluita], dels molt primers temps, del grup dels quals van inaugurar Herrera de la Mancha i duu en la presó per sobre dels 30 anys. I clar, amb el pas del temps va ser quedant un poc sol, "oblidat", sense suport del carrer ni de la família. És una persona meravellosa, un trocito de pa. Així que a veure si se li poden manar unes lletres i 25 o 30 euros de tant en tant perquè tingui per a segells, per a algun paquet de tabac i algun cafè. L'adreça de Quintales és: 
 
Manuel Martínez Quintas
CP de Bonxe
27153 LUGO

Francisco Cela Seoane 
 
Nascut en Verín (Orense), el 29 d'octubre de 1958 i veí de La Corunya. 
 
Va néixer en el seno d'una família humil i treballadora al costat dels seus dos germans Suso (també pres polític) i Carlos (en llibertat provisional després de 10 mesos de presó per activitat en els Comitès per un SRI). La seva mare Pepita és una lluitadora solidària amb els presos polítics, des dels anys 1980. 
 
Comença la seva lluita i consciència en els ambients anarquistes, és detingut i empresonat. Dóna el salt a la necessitat d'organitzar als obrers entorn al PCE(r) en els anys 80 . 
 
És detingut en el 1983 en una acció dels GRAPO contra l'edifici de la Hisenda Publica, en la seva ciutat natal, denunciant l'expoliació dels treballadors en benefici dels capitalistes. Va complir una condemna de 22 anys de presó, va participar en la Vaga de Fam més llarga de la història dels presos polítics per la reunificació i contra la tortura blanca [dispersió, aïllament, pallisses]. 
 
Al juny del 2007 és detingut de nou per la seva militància comunista en el PCE(r), està a la presó preventiva amb petició de condemna de 14 anys per la feixista Llei de Partits. 26 anys de presó pel seu compromís polític. És un prolix escriptor, de relats curts i sobretot de poesia política, reproduïda en desenes de fanzines, web, etc. 
 
Font: PRES.O.S. web del S.R.I.