Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

13 de maig 2010

Un jove segrestat a la presó d'immigrants se suïcida

Un noi ha mort aquest mati al CIE de la Zona Franca de Barcelona.

Segons el relat de testimonis de persones retingudes al mateix CIE i per familiars d'altres interns als que també han informat perquè es donessin a conèixer els fets, el jove es trobava retingut al CIE pendent de l'execució d'una ordre d'expulsió, des de feia 20 o 30 dies, i que actualment estava en aïllament.

Aquestes persones han denunciat també agressions per part dels funcionaris i amenaces del Director del centre. Davant aquests fets, i sempre segons la seva versió, un grup de persones ha iniciat una vaga de fam en protesta del maltractament que pateixen.
SOS Racisme ha intentat fer tot tipus de gestions per intentar conèixer més detalls dels fets i poder verificar la informació. Però atesa la situació de manca de transparència que envolta el CIE ens ha estat impossible. En aquest procés han aconseguit contactar amb el director del centre, que ha refusat a donar cap informació i ha derivat l'entitat a la Jefatura de Policia Nacional, on han confirmat la mort per suïcidi, segons la versió oficial, d'un home de 22 anys aquesta matinada al CIE de Zona Franca.

SOS Racisme recorda que aquestes persones són privades de la seva llibertat tot i no ser delinqüents, només han comès una falta administrativa, que és no tenir la documentació en regla. I poden estar retinguts fins a 60 dies en aquests centres que no són penitenciaris i per tant no tenen normes reguladores de funcionament.