Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

15 de maig 2010

Xaime Simón Quintela: 25 anys en la presó, 27 anys de Resistència

Els Comitès per un Socors Roig Internacional acaben d'iniciar una campanya i editar la Biografia del pres polític gallec dels GRAPO Xaime Simón Quintela, "Moreno", que duu en la presó 25 dels cinquanta anys amb els quals compte en l'actualitat. 
 
DOSSIER “MORENO”:
-Biografía y análisis de su criminalización
-Epílogo
-Algunas condenas a perpetuidad
20 PÁGINAS, A5, Mayo 2010, en GALEGO
-Pegatina todo color, redonda, 14.5 cm.
 
Pedidos:
COMITÉS por un SOCORRO ROXO INTERNACIONAL -Pontevedra: srixxi@yahoo.es,
-A Coruña: corunyasri@hotmail.com
SOLIDARIEDADE, Xornal do Comité de Solidariedade coas Presas e Presos Políticos – A Coruña
http://comitesolidariedade.blogaliza.org/


Detingut en 1985 hauria d'estar en llibertat des de l'any 2006, data en la qual va acabar de complir la pena màxima de 30 anys que li havia imposat l'Audiència Nacional amb el Codi Penal vigent en aquell moment (el de l'any 1973). Per contra, a "Moreno", el Tribunal Suprem li va prorrogar la pena en deu anys a l'anul·lar-li les redempcions que legalment li corresponien, en virtut d'aplicació de la anomenada "Doctrina Parot". 
 
Extractes de la Biografia de Xaime Simón Quintela "Moreno" 
 
Dels seus 49 anys de vida (va néixer a Vigo el 22 de juny de 1960), cal dir que més de la meitat els duu en la presó. I amb la disposició establerta per l'Audiència Nacional, sobre la base d'una Sentència Penal del  Tribunal Suprem, del 20 de febrer del 2006, tocant a la refundición de condemnes, que en la pràctica suposa el compliment íntegre de la pena per als processats pel vell Codi Penal, Xaime haurà de complir trenta anys de presó. 
 
Si li apliquessin el Codi Penal que estava vigent quan va ser detingut, al gener de 1985, després de dos anys de lluita en el carrer, aquest gallec de Vigo hauria d'haver estat excarcelat al juliol de 2006. Però no va ser així i actualment està empresonat en la presó de Sevilla, on duu ja més de vuit anys. 
 
Allunyat a mil quilòmetres de tots els seus familiars i amics, i li afecta excessivament estar sota intervenció de totes les comunicacions, doncs tot això impossibilita realitzar i mantenir relacions epistolars més profundes, etc, que reconeixen i atorguen les lleis penals per a tots els presos. A més, poder mantenir una correspondència fluïda amb tots ells és pura quimera, doncs cada vegada que algú escriu una carta (ell o els seus familiars i amics) es triga un mínim de tres mesos a rebre la contestació del destinatari; això si no acaba segrestada ... per raons de seguretat. 
 
Va arribar a la presó sevillana a mitjan febrer de 2002, després de passar deu anys en el Mòdul d'aïllament de Port II, sotmès, juntament amb els presos bascos allí empresonats, a un duro i constant règim d'extermini, sobretot durant els primers anys. 
 
Abans de la presó portuense, va estar a Badajoz. En aquesta presó va anar en la qual va acabar els 435 dies de vaga de fam que van realitzar tots els presos polítics del PCE(r) i dels GRAPO contra la política penitenciària de dispersió i extermini. El seu trasllat de la presó pacense a portuense va ser decretat com mesura d'escarment per denunciar la brutal pallissa propinada per un funcionari a un pres social. 
 
La primera presó que va conèixer, després de ser detingut al gener de 1985, va anar la sonada presó de Carabanchel. Després d'una curta estada, va ser traslladat a la de Sòria, en la qual es trobaven reunificados tots els presos polítics del PCE(r) i els GRAPO, després de la dura i llarga vaga de fam realitzada a la fi dels anys setanta. Allí els presos desenvolupaven les seves activitats diàries organitzats en la Comuna Carlos Marx fins que, a mitjan 1987, el govern GALoso va posar en pràctica la política de dispersió. 
 
Aquest primer període d'empresonament en la presó de Sòria, que va des de principis de 1985 a 1987, ho va alternar amb períodes d'internament en la de Meco, per a assumptes judicials per a tots els presos polítics. 
 
Pel seu any d'activitats armades revolucionàries, va tenir dotzenes de processos judicials i li van ser practicades multitud de diligències per als mateixos.
 
Su dirección:
Xaime Simón Quintela
C.P. Sevilla II, apart. 7113/23
41071 Sevilla


Font: PRES.O.S. web del S.R.I.