Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

22 de juny 2010

Campanya Jaume Absolució: S'ha arxivat el cas!

COMUNICAT DE SAT DAVANT L'ARXIU DE L'ACUSACIÓ CONTRA EN JAUME EN EL CAS PANTALLA

Primer de tot volem informar que l'acusació contra en Jaume, independentista i membre del moviments socials terrassencs, imputat pels delictes de desordres públics, danys i incendi en el “cas de la pantalla de la selecció espanyola”, ha estat arxivada “al no existir indicis per atribuïr la comissió dels delictes a la seva persona”. De la mateixa manera i pels mateixos motius, l'acusació contra en Pep, artista terrassenc i també membre del moviments socials, també ha estat arxivada.

El jutjat d'instrucció n.1 de Terrassa, seguint les instruccions del fiscal que en el seu escrit demanava l'arxivament del cas(pels motius esmentats), al qual s'hi va adherir l'acusació popular de l'ajuntament de Terrassa, ha decidit arxivar l'acusació, i suspendre les mesures cautelars contra en Jaume consistents en anar a firmar cada 15 dies i no poder marxar de l'estat espanyol.

Recordem que els fets es remunten al dia 20 de juny del 2009, quan l’Ajuntament de Terrassa va col·locar una pantalla gegant davant del Consistori per retransmetre un partit de la Selecció espanyola. L’acte va ser coorganitzat amb la cadena televisiva de Telecinco, signant del manifest “Por la lengua común” que intenta reduir la llengua catalana a un residu cultural. L’acte, finançat per l’Ajuntament de Terrassa, va aplegar com era d’esperar una concentració on s’exhibia simbologia espanyolista i feixista, alhora que es proclamaven lemes racistes i per la unitat d’Espanya.

Davant d’aquesta provocació, Endavant OSAN, organització política de l’Esquerra Independentista, va convocar una concentració de rebuig a l’acte que va ser altament controlada per diferents agents de paisà i uniformats dels diferents cossos repressius de la ciutat, escorcollant a tots als assistents a l’acte independentista. Arrel del rebuig dels terrassencs a l’exaltació d’espanyolisme i foment del feixisme creixent de l’Ajuntament de Terrassa, la retransmissió del partit va quedar suspesa a conseqüència de la crema dels cables connectors. 

Els Mossos d’Esquadra sense cap base incriminatòria, després de més de dos mesos d’investigacions infructuoses van procedir a detenir a un militant d’Endavant i de la CUP de la ciutat, fruit d’una nova persecució política contra l’Esquerra Independentista i els moviments socials de base.

Davant dels fet exposats Solidaritat Antirepressiva de Terrassa volem manifestar:

- La detenció i processament d'en Jaume ha suposat una clara vulneració dels drets cap a la seva persona i sense cap base com ja vam denunciar des del primer dia, com s'ha acabat demostrant; i que només es podia entendre fruit d'una persecució política. Recordem que va ser detingut quan es trobava amb la seva família, sense donar oportunitat a citar-lo i declarar voluntàriament. Ha hagut d'anar a firmar cada 15 dies durant un any i no ha pogut marxar de l'estat espanyol durant aquest temps.

- Que en els temps de crisi econòmica que corren l'ajuntament va decidir gastar-se més de 7000 euros, com va admetre el darrer ple municipal, en retransmetre un partit de la selecció espanyola, tot i les protestes de diferents grups polítics i entitats i organitzacions terrassenques. I tot i així va decidir engegar una acusació popular, pagada amb diners municipals, quan un informe intern dels advocats de l'ajuntament ho desaconsellaven.

- Que no és la primera vegada que l'ajuntament persegueix a membres dels moviments socials, sense cap base i després ha de tirar enrere, per tal de que no es descobreixi que no tenen cap interès sobre les problemàtiques que pateix la ciutat. Ja va passar en el cas de la bandera quan van demanar l'indult per en franki, quan van ser ells els que van anar al judici amb la seva policia i per reclamar el cost de la bandera espanyola. I ara torna a passar quan primer es presenten com a acusació i ara s'adhereixen a la petició fiscal d'arxivar l'acusació.

- Que és gràcies al suport i la solidaritat rebuda, cap a la campanya política de denúncia del cas, anomenada Jaume absolució! Ser independentista no es cap delicte! Que s'ha pogut guanyar el cas, fins i tot no ha calgut anar a judici i buscar l'absolució sinó que s'ha arxivat tal i també demanava la campanya des del dia de la detenció. Volem agrair a totes les persones, entitats, col·lectius, casals, espais okupats, etc, tant de Terrassa com de fora la seva col·laboració en la campanya i que ha fet possible aquesta petita victòria, que no és més que un pas més en la lluita contra l'estat capitalista espanyol, carregat d'opressió i generador de la injustícia social i misèria que patim.
ENHORABONA JAUME!!! 
SER INDEPENDENTISTA NO ES CAP DELICTE!!!
Juny 2010. Solidaritat Antirepressiva de Terrassa.