Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

1 de juny 2010

Els activistes de la MAT declaren davant de la jutgessa

Els joves en lluita contra la MAT que van ser desallotjats pels mossos a Sant Hilari Sacalm (Selva) han declarat aquest dilluns davant del jutge i han sostingut davant del jutge que la seva protesta era del tot pacífica. 
 
Els activistes havien muntat un campament a la zona boscosa on s'havien de construir les torres 114 i 115 dels 400 kW, i la companyia Red Eléctrica els va denunciar per un delicte de coaccions. En total, nou joves havien de passar davant del jutge de Santa Coloma de Farners per respondre de l'acusació.

La majoria dels activistes s'han negat a declarar i només una -que actuava com a portaveu- ha dit que la protesta s'havia fet de manera pacífica. La defensa ha demanat el sobreseïment del cas perquè, al seu entendre, no es va cometre delicte.
  El desallotjament per part dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra, que va durar tot el matí i part de la tarda, va tenir lloc el passat 24 de març. Els activistes feia mesos que havien muntat un autèntic campament a la zona on la companyia Red Eléctrica havia d'aixecar les torres números 114 i 115 de l'alta tensió. Els joves vivien penjats dels arbres en tendes i, fins i tot, havien improvisat cabanyes al bosc amb túnels que les connectaven per sota terra.

L'advocat de la defensa, Benet Salellas, ha demanat el sobreseïment del cas. Al seu entendre, l'afer no pot constituir un delicte de coaccions. Salellas també ha concretat que en cap moment els joves van fer servir la violència per fer sentir la seva crida. A més, ha rebutjat que, amb la protesta, els joves estiguessin fent un dany greu. A més, l'advocat també s'ha queixat que els activistes mai van ser requerits perquè abandonessin el lloc.

Després de la citació, la jutgessa haurà de decidir ara si obre judici o arxiva el cas. En cas que l'afer arribi a judici, els activistes es poden enfrontar a pagar una multa o, fins i tot, a penes de presó.

Font: http://www.llibertat.cat/