Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

22 de juny 2010

Homenatge a La Corunya als/les caiguts/des en la lluita revolucionària

Roberto, Dolores, Albino, Antonio... Llavors de Llibertat 
Francisco Roberto Liñeira Olveira. 
"Patriota i Màrtir mort a Ripoll (Girona) el 17/06/81 als 22 anys. La vostra imatge perdura en nosaltres tota la vida" 
Placa col·locada en homenatge a Roberto i al seu avi 
 
Com cada any, des de fa 29, un grup d'amics, familiars i solidaris amb els presos polítics, ens reunim en el Cementiri de San Amaro, per a fer una memòria dels quatre guerrillers dels GRAPO assassinats a Girona el 17 de juny de 1981. Es va fer una ofrena floral a la tomba de Roberto Liñeira. 
 
En aquesta ocasió va ser Josefa Seoane Vaz, reconeguda activista per l'amnistia i mare de dos presos polítics (i altre fill més pendent de judici), va ser qui va dirigir unes paraules als assistents. Llavor va recordar que aquests assassinats es van produir quan se suposava que ja estàvem en plena "democràcia". 
 
La mateixa "democràcia" que avui manté presos a més de 800 militants pertanyin o no a organitzacions que, com els GRAPO, practiquen la lluita armada. La mateixa "democràcia" que empara la tortura, la dispersió dels presos o deixa en l'atur a centenars de milers d'homes i dones, retalla les prestacions socials... 
 
L'acte va acabar amb la lectura d'un poema de Paco Cela Seoane -company d'armes i amic personal de Albino i Roberto- actualment pres a Valladolid i el cant de l'himne gallec. 
 
Amb posterioritat es va celebrar un esmorzar en el Camp de la Rata, lloc on van ser afusellats nombrosos antifascistas en l'any 1936. 
 
Font: PRES.O.S. web del S.R.I.