Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

13 de juny 2010

Interior puja el sou als Mossos d'Esquadra dedicats a "Seguiment i Vigilància"

El Departament d'Interior modificarà el Pla de Carrera Professional dels Mossos d'Esquadra apujant el sou, així, a 2.200 mossos d'esquadra encarregats d'activitats com els escortis telefòniques o els enregistraments camuflats. 
Interior argumenta que hi ha tasques que requereixen "un alt grau d'especificitat", cosa que justifica l'augment de sou i l'ha portat a fer constar un seguit d'activitats com a "especialitats policials". Aquestes especialitats fan referència, ni més ni menys, que a la investigació policial com per exemple la intervenció telefònica. 
Això costarà més de tres milions d'euros al conjunt de ciutadanes del Principat, que dels seves butxaques apujaran el sou a 2.200 mossos d'esquadra. 
Àrees com Mitjans Tècnics o Informació, incloses dins una altra especialitat, seran incloses també aquesta qualificació, ja que segons Interior ha quedat demostrat "que la feina que els policies duen a terme en els dues ubicacions requereixen un alt grau d'especificitat". La majoria d'aquestes activitats pertanyen a l'àmbit de la investigació policial com els sistemes d'intervenció telefònica, balises de seguiment, dispositiu d'enregistrament camuflats d'àudio i vídeo i contramesures electròniques incloses dins l'especialitat de Seguiments i Vigilància. 
Amb els modificacions del Pla de Carrera Professional llaura seran considerades com uneixi especialitat. Els llocs de treball de la Divisió d'Informació estan inclosos dins l'especialització d'Investigació Avançada. A partir d'llaura és crearà també una nova especialitat per als agents de la divisió. 
En total la conselleria invertirà 3 milions d'euros en suplements salarials per a 2.200 agents dels Mossos. El Departament ha tirat endavant aquestes mesuris després d'arribar a un acord amb la totalitat dels sindicats que representin els agents del cos i que qualifiquen "d'històrica" la mesura.