Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

9 de juny 2010

La policia continua ocultant la realitat de la presó d'immigrades (CIE)

Nega que hi hagi vaga de fam. Tanmateix, tres advocats i dos col·laboradors del Grup de Suport a la Vaga de Fam van acudir a la presó d'immigrades de la Zona Franca de Barcelona i van constatar que alguns interns han iniciat una vaga de fam.

Segons el Grup de Suport, en aquests moments són 37 les preses que continuen la vaga de fam iniciada dilluns. Malgrat tot, no descarten que siguin més. 

Les persones que van desplaçar-se a la presó han confirmat que el clima és de "màxima tensió" i que les vulneracions de drets "no han cessat sinó que van en augment". A més, denuncien que hi ha preses que necessiten tractament mèdic i no se'ls concedeix i que les que estan en vaga de fam se'ls nega l'assistència sanitària. Per altra banda, asseguren que els antidisturbis actuen "lliurement" pel Centre d'Internament d'Estrangers (CIE). 

Les preses del CIE en vaga de fam denuncien les males condicions a les que són sotmeses -en aquest sentit destaca la mort d'un jove el passat mes de maig- i les irregularitats que amaguen les seves detencions, la majoria preventives i mancades d'assistència jurídica atès que la falta administrativa que suposa no tenir els papers en regla no justifica la privació de llibertat. A més, cal ressaltar que moltes de les recluses porten vivint aquí més de deu anys. 

El Grup de Suport a la Vaga de Fam està format per diversos col·lectius socials i entitats que lluiten pel tancament dels CIES i contra la vulneració de drets de les persones allà retingudes.

Font: http://www.llibertat.cat/

Es convoca una concentració per al dissabte que ve dia 12 a les 18hs a la rambla del raval.