Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

10 de juny 2010

Quart dia de vaga de fam en el CIE de Zona Franca

La vaga de fam portada a terme per persones en l'interior del CIE de Zona Franca continua, a pesar de les grans dificultats i de la repressió que està implicant. Ahir de nou va acudir un grup de persones a visitar als presos i a parlar amb els familiars. La primera notícia que van tenir de la vaga de fam va ser la repressió. En la matinada van ser traslladades a Ceuta o deportades al Marroc 15 persones de nacionalitat marroquina que estaven en vaga de fam. No es coneix la destinació exacta d'aquestes persones a causa del obscurantisme que envolta al CIE, ja que es tracta d'una informació que en ocasions no coneixen ni els propis familiars. El que si que es coneix amb total seguretat, pel que han expressat diversos presos i familiars, és que els hi van dur del CIE. 
 
A pesar d'això entre 15 i 20 persones continuen en vaga de fam. Familiars d'un pres ens han comunicat que a una persona li han donat diversos marejos i que necessitaria que li veiés un metge. Els responsables del Centre d'Internament responsabilitza no realitza el seguiment mèdic i els culpa de la seva situació, tractant de realitzar més pressió perquè abandonin la protesta. 
 
D'alguna manera, el que al principi va ser una vaga de fam a la qual es van sumar un gran nombre d'interns s'ha anat reduint progressivament a causa de les deportacions d'un gran nombre de persones que estaven en vaga de fam, a causa de les pressions i coaccions perquè la deixessin, i a causa de la repressió que va portar a terme la policia després de l'inici de la vaga de fam, que va incloure cops a diversos interns. No s'ha pogut saber bé que va ser el que va passar perquè els presos tenen por d'expressar. Esperem poder saber amb detall el que va passar bé prompte. 
 
Cap destacar que la Confederació Espanyola de Policia ha emès un comunicat del com vam aportar diversos fragments (extrets de la web tribunalatina.com): 
 
"La negatives a ingerir aliments vénen produïdes com forma de protesta davant la imminent expulsió, com és el cas que s'ha donat, on interns de nacionalitat algeriana s'han negat a menjar durant un SOL DIA per a protestar davant la seva repatriació". 
 
"Recentment el Ministre de l'Interior, va anunciar a so de bombo i platerets que el Ministeri es querellaria amb associacions pro-etarres per les seves acusacions de tortures abocades. En aquest cas ens trobem davant la mateixa situació, organitzacions radicals que acusen als policies de tortura i assassinat, mentre la Prefectura Superior de Policia fa oïdes sordes i deixa indefensos als policies destinats en el CIE"
 
Aquesta "agrupació" policial mostra gran nerviosisme davant la situació. La realitat està sortint i hi ha ulls que estan mirant dintre. S'estan traient relats que són fragments de la realitat que fins a fa ben poc formava part de la invisibilidad. La vaga de fam segueix a pesar de les dificultats i els relats de maltractaments i vexacions són una constant, no una excepció. El racisme d'Estat està assentat en el CIE de la zona franca. 
 
La solidaritat amb els presxs del CIE no s'apaga. Segons ens han anunciat se seguirà molt de prop tot el que esdevingui en l'interior del CIE en els pròxims dies, i vam recordar que el grup de solidaritat amb la vaga de fam convoca una concentració en suport a la vaga de fam i contra el CIE a les 18hs en la Rambla del Raval.