Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

1 de juny 2010

Un miler de persones protesten a Barcelona contra l'atac d'Israel a la flota humanitària para Gaza

Un miler de persones es van concentrar aquest dilluns davant de la Cambra de Comerç Catalunya-Israel a Barcelona per a protestar contra l'atac israelià a una flota amb ajuda humanitària para Gaza, que va provocar la mort d'almenys 19 activistes. 
 
Els organitzadors de l'acte -Comunitat Palestina de Catalunya, Campaña amb Palestina en el cor i Plataforma 'Aturem la Guerra'- van reclamar en un manifest un pronunciament "clar" de la comunitat internacional. "Esperem que els polítics no es quedin en silenci", resava el text, que va reclamar al Parlament uneixi comissió d'investigació dels fets. Va exigir al Govern central que cessi el comerç d'armes amb Israel i a la Unió Europea que suspengui els tractats internacionals amb el país, a més de demanar la llibertat dels activistes detinguts i la fi del setge en Gaza. 
 
El portaveu de la plataforma 'Aturem la Guerra', José Luis Gordillo, va reclamar mesures més contundents a les administracions catalana i espanyola. "Ha passat l'època de les paraules boniques i respostes equidistants", va dir, i va advocar per un embargament econòmic i polític a Israel. Els assistents van enarborar desenes de banderes palestines, una d'elles sostinguda per una trentena de persones, i van protestar per l'atac proferint crits com 'Basta d'impunitat. Palestina solidaritat', 'Israel culpable, Europa responsable' i 'Sou els terroristes vosaltres sionistes'.